УЕФА обяви тримата номинирани футболисти, които ще спорят за наградата

...
УЕФА обяви тримата номинирани футболисти, които ще спорят за наградата
Коментари Харесай

УЕФА обяви тримата номинирани за играч на сезона

УЕФА разгласи тримата номинирани футболисти, които ще спорят за премията Играч №1 на УЕФА за сезон 2022/2023 година

Това са Лионел Меси, играл за ПСЖ преди прехвърлянето си в Съединени американски щати това лято, както и съотборниците в Манчестър Сити, постигнал златен трбъл - Ерлинг Холанд и Кевин де Бройне.

През миналия сезон Меси стана международен първенец с Аржентина, а на клубно равнище с Пари Сен Жермен стана първенец на Франция. Той изигра общо 47 мача с екипа на парижани, в които вкара 30 гола и направи 21 асистенции във всички шампионати.

Ерлинг Холанд също остави паметен сезон зад тила си. Той счупи редица върхове в първия си сезон в Манчестър Сити, в който вкара 52 гола и направи 9 асистенции в 53 мача във всички шампионати. Норвежецът бе с съществена заслуга за историческия требъл, извоюван от „ жителите “ – Шампионска лига, Висша лига и ФА Къп.

Основна част от състава на Пеп Гуардиола бе и Кевин де Бройне, който през миналия сезон изигра 49 мача във всички шампионати, в които вкара 10 гола и направи 31 асистенции. На Световното в Катар обаче, Белгия с Де Бройне в състава не се показа по никакъв начин добре и отпадна още в груповата фаза.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР