УЕФА обясни решението на ВАР за дузпа в полза на

...
УЕФА обясни решението на ВАР за дузпа в полза на
Коментари Харесай

УЕФА обясни решението на ВАР за дузпа в полза на Юнайтед

УЕФА изясни решението на ВАР за дузпа в интерес на Манчестър Юнайтед, което класира,,червените дяволи “ да продължат напред към 1/4-финалите в Шампионската лига. Главният арбитър на дуела сред ПСЖ и Юнайтед Дамир Скомина бе предизвестен от видео помощник рефера за,,сериозно пропуснатия случай “ в протокола на ВАР в края на реванша сред парижани и манчестърци на,,Парк де Пренс “.

След няколко повторения, УЕФА съобщи, че реферът е отсъдил най-тежкото наказване във футбола против бранителя на домакините Преснел Кимпембе, тъй като „ ръката му не е била покрай тялото “ при изстрела на Диого Далот.,,След повторението на терена, основният арбитър удостовери, че дистанцията, която топката е пропътувала не е била дребна и намесата с ръка затова няма по какъв начин да бъде непредвидена “, споделиха от УЕФА.,,Ръката на бранителя не бе покрай тялото, което направи тялото на бранителя по-голямо, вследствие на което топката бе спряна от пропътуване посока вратата. Главният арбитър, затова, реши вярно да отсъди углавен удар “, приключиха от УЕФА.

Маркъс Рашфорд осъществя дузпата и по този метод класира,,червените дяволи “ в идната фаза поради правилото за повече маркирани голове на непознат терен. След края на мача се появиха доста спорни отзиви по отношение на решението на словенския съдия. Анализаторите за BT Sport Рио Фърдинанд, Оуен Харгрийвс и Майкъл Оуен – всички те някогашни футболисти на Юнайтед, обявиха единомислещо, че не е имало дузпа за възпитаниците на Оле Гунар Солскяр.

Въпреки това, управлението на шефа на съдиите Роберто Розети поддържа решението на Скомина, като италианецът посъветва съдиите през януари, че „ в случай че бранителят направи тялото си по-голямо при блокиране на удар, това е съзнателно “. Международният ръб на футболните асоциации също обясни интерпретацията на играта с ръка на своето годишно заседание предишния уикенд. Позицията на Борда е, че „ в случай че топката удари ръката на състезател, когато тя е разтегната оттатък „ естествената поза “ на тялото, то тогава би трябвало да се отсъди наказателн удар “. В добавка, от идващия сезон голове маркирани или основани благодарение на ръка – даже неумишлена, няма да бъдат зачитани. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР