УЕФА обмисля да урегулира един аспект от футбола, който изключително

...
УЕФА обмисля да урегулира един аспект от футбола, който изключително
Коментари Харесай

Въвеждат таван на агентските комисиони във футбола

УЕФА обмисля да урегулира един аспект от футбола, който извънредно доста тормози тимовете - комисионите на футболните сътрудници, които спомагат за подписване на прехвърляния. Призивът за регулация в заплащането на мениджърите идва от голям брой клубове, професионални лиги, даже синдикати на футболисти.

Европейската футболна централа желае да вкара таван на заплащането за всеки един футболен импресарио, поради една тревожна процедура. Бройката на тези медиатори се усилва лавинообразно в международния футбол и в търсене на клиенти, те се ориентират към все по-млади играчи, даже деца.

Според УЕФА, това основава сериозна заплаха за употреба на детски труд и корупция. Освен това, съгласно организацията все по-често играчите и клубовете получават по-лошо отношение от мениджърите и по тази причина тяхната активност би трябвало да бъде по-сериозно урегулирана.

В последните години, единствено от комисиони по покупко-продажби на свои клиенти, топагенти като Жорже Мендеш и Мино Райола направиха стотици милиони евро и са измежду най-богатите магнати в света на футбола.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР