УЕФА обмисля да премести финала в Шампионската лига на друг

...
УЕФА обмисля да премести финала в Шампионската лига на друг
Коментари Харесай

УЕФА отнема финала в ШЛ от Истанбул заради конфликта в Сирия

УЕФА обмисля да реалокира финала в Шампионската лига на различен стадион, оповестяват редица европейски медии. Събитието трябваше да се организира в Истанбул на 30 май, само че от Европейската футболна централа обмислят да сменят семейството поради военната акция на турската армия в Сирия.

Вицепрезидентът на УЕФА Мишел Ува разкри, че се обмисля такава алтернатива, само че към този момент няма публично решение в тази тенденция. Ако има такова, то ще бъде взето от изпълкома на централата и най-много със глобата на президента Александър Чеферин.

"Ние играем нашата роля и поддържаме мнението на цялостна автономност на футбола от политиката. Но когато Организация на обединените нации, Европейският съюз, Съединени американски щати, дипломати и посланици имат несъмнено мнение по даден проблем, ние не можем да стоим със затворени очи. "

"Но в последна сметка репенията на УЕФА се вземат въз основата правилника на централата, а последната дума е на изпълнителния ѝ комитет и прездента Чеферин ", показа Ува, а позицията му беше подкрепена от италианския министър на спорта Винченцо Спадафора, който се обърна персонално към Чеферин и го помоли да реалокира финала на Шампионската лига на различен стадион.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР