УЕФА не е констатирала проява на расизъм в случая с

...
УЕФА не е констатирала проява на расизъм в случая с
Коментари Харесай

УЕФА е готова с решение си за скандалния двубой ПСЖ - Башакшехир

УЕФА не е установила демонстрация на расизъм в тази ситуация с прекъснатия дуел сред Пари Сен Жермен и Истанбул Башакшехир по-рано през сезона и надлежно няма да има осъдени. Това твърди журналистът Емануел Росу от румънското издание PRO Sport. Мачът от Шампионската лига на 8 декември беше пресечен още при започване на първото полувреме поради изказване, че четвъртият арбитър - Себастиан Култеску от Румъния, е обидил асистент треньора на турския ти Пиер Уебо. В резултат на това футболистите и на двата тима отхвърлиха да довършат мача и се прибраха в съблекалните, а срещата беше доиграна на идващия ден с други арбитри.

Всичко в самия дуел стартира с поредност от жълти картони за играчи на Истанбул Башакшехир. Главният арбитър Овидиу Хацеган подвигна и червен картон на резервата на турците Демба Ба, след което настана огромна препирня сред съдийската бригада и щаба на гостите. В този миг някъде футболисти на двата отбора настояват са чули Култеску да употребява думата “negru” (черен - от румънски) по адрес на Уебо.

В последна сметка следствието не е потвърдило демонстрация на расизъм, поради което Култеску няма да бъде глобен. Ако беше приет за отговорен, румънският рефер рискуваше да бъде осъден да не управлява най-малко 10 срещи в евротурнирите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР