УЕФА написа официално писмо до федерациите на 55-те страни, които

...
УЕФА написа официално писмо до федерациите на 55-те страни, които
Коментари Харесай

УЕФА предупреди федерациите, че сезонът трябва да завърши - който последва примера на Белгия, може да остане без евротурнири

УЕФА написа публично писмо до федерациите на 55-те страни, които членуват в асоциацията, футболните лиги и клубовете по отношение на паузата в шампионатите поради пандемията от ковид. В писмото обособените федерации са призовани не избързват с приключването на сезона, а да създадат всичко допустимо той да бъде доигран, когато това е безвредно.

" Изключително значимо е даже такова разрушително събитие като епидемията да не попречи в нашия спорт всичко да се реши на терена и в сходство с разпоредбите, а всички награди да бъдат връчени въз основата на резултатите. Уверени сме, че футболът ще се завърне в околните месеци - при условия, избрани от държавните управляващи - и считаме, че всяко решение за анулация на вътрешните надпревари на този стадий би било преждевременно и голословно ", написа в обръщението на централата.

От УЕФА категорично акцентират, че класирането на тимовете за европейските клубни шампионати става посредством постигането на резултати в обособените надпревари, когато те са изиграни в цялостния си формат. Ако това изискване не е изпълнено, УЕФА може да не допусне съответните тимове до присъединяване в Шампионската лига и Лига Европа.

Вчера Белгия стана първата страна, която прибързано постави завършек на сезона и Брюж беше разгласен за първенец. Водещите клубове в Нидерландия също упорстват шампионата да не бъде доиграно.

В писмото се споделя още, че работните групи на УЕФА работят на вид, при който клубните шампионати да се възобновят през юли, а евротурнирите да стартират едвам след тяхното привършване.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР