УЕФА може да намали броя на градовете, в които ще

...
УЕФА може да намали броя на градовете, в които ще
Коментари Харесай

УЕФА може да намали броя на градовете домакини на Европейското

УЕФА може да понижи броя на градовете, в които ще се проведат мачовете от Евро 2020. Организацията стартира разискване на промени във формата на европейското състезание, планувано за идващото лято, оповестява “Дейли Мейл ”. Президентът на УЕФА Александър Чеферин се притеснява, че не всички страни-домакини ще бъдат подготвени да одобряват шампионата следващата година.

Испанската и италианската футболни федерации обмислят да се откажат от семейството на мачове от континенталния шампионат в Билбао и Рим, поради големия брой смъртни случаи заради COVID-19 и загубите за стопанската система. " Вечният град " трябваше да одобри откриването на Европейското състезание.

Допълнителното усложнение за УЕФА идва от обстоятелството, че останалите 10 стадиона имат към този момент задължения за лятото на 2021 година „ Уембли “, където трябваше да се играят трите мача от Англия в групите, както и полуфиналите и финала, анулира няколко концерта през идната година. „ Хемпдън Парк “ в Глазгоу, „ Авива Стейдиъм “ в Дъблин и „ Йохан Кройф Арена “ в Амстердам също имат направена предварителна стратегия за лятото на 2021 година УЕФА е поискала те да се освободят за интервала на Евро 2020, само че от ден на ден притежатели на игрища са разколебани за семейството на мачовете от Европейското състезание.

Евро 2020 трябваше да се организира в 12 европейски градове: Лондон, Мюнхен, Баку, Рим, Санкт Петербург, Будапеща, Букурещ, Дъблин, Копенхаген, Глазгоу, Билбао и Амстердам. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР