УЕФА готви сериозна промяна във формата на Шампионска лига. Обсъжда

...
УЕФА готви сериозна промяна във формата на Шампионска лига. Обсъжда
Коментари Харесай

УЕФА работи усилено по Супер Шампионска лига

УЕФА готви сериозна смяна във формата на Шампионска лига. Обсъжда се в бъдеще конкуренцията да носи името Супер Шампионска лига и вероятно да започва от лятото на 2024 година, осведоми " Апелативен съд ".

Има предложение всеки клуб да има по 10 срещи в груповата фаза, след което вероятно да минава към директните елиминации. Така, в случай че сега един тим може да запише най-вече по 13 срещи (б.р. - 6 в групите и 7 по-късно, стига преди този момент да не е минавал през квалификациите) в шампионата, то отсега нататък броят им ще е 17.

Най-важното условие, което се обрисува, е обособените федерации да се съгласят на фрапантни промени в броя на мачовете в локалните си съревнования. Тъй като Супер Шампионската лига планува повече дуели за всеки един отбор, то би трябвало да се редуцира броят на дуелите в съответните шампионати и локалните купи. За предпочитане е лигите да лимитират клубовете си до 18 или най-добре до 16 клуба. В турните за купата пък не би трябвало всеки отбор да изиграва повече от 4-5 срещи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР