УЕФА е започнала разговори за промяна в мултинационалния формат на

...
УЕФА е започнала разговори за промяна в мултинационалния формат на
Коментари Харесай

Италия и Испания може да не домакинстват на Евро 2020

УЕФА е почнала диалози за смяна в мултинационалния формат на осъществяване на XVI европейско състезание по футбол, твърди английският в. " Дейли Мейл ". Евро 2020 трябваше да се организира това лято в 12 страни на Стария континент, само че поради пандемията от ковид беше отсрочено с една година и новите планувани дати са от 11 юни до 11 юли 2021 година

По информация на британската медия от футболните федерации на Италия (FIGC) и Испания (RFEF) към този момент са изразили подозрения пред европейската централа дали при очертаващата се тежка икономическа рецесия в двете страни ще могат да изпълнят уговорките си да провеждат мачове в Рим и Билбао . По проект на " Стадио Олимпико " в италианската столица би трябвало да се състои откриването на шампионата и още два мача от група А, както и един 1/4-финал. На " Сан Мамес " в баския град пък би трябвало да има три мача от група Е и един 1/8-финал.

Освен това редица от останалите 10 стадиона, определени да домакинстват на Евро 2020, имат предварителни резервации за други събития идващото лято, което може да повлияе на тяхната наличност. Пред спор в календара са изправени " Хемпдън Парк " в Глазгоу, " Авива " в Дъблин и " Йохан Кройф Арена " в Амстердам. Управата на " Уембли " в Лондон пък е била принудена да анулира доста други планувани изяви, с цел да може стадионът да провежда всички седем дуела от европейското състезание: три в група D, един 1/8-финал, двата 1/2-финала и финала.

Според " Дейли Мейл " поради новите провокации УЕФА е почнала да премисля позицията си по отношение на запазването на формата на Евро 2020 . Изданието разяснява, че актуалният президент Александър Чеферин в никакъв случай не е бил разпален последовател на концепцията за паневропейска конкуренция, наследена от предшественика му Мишел Платини . Основният план на разпръснатото домакинство беше отбелязването на 60-годишната от първото европейско състезание през 1960 година

Откакто на 17 март УЕФА взе решение за отсрочване на шампионата, единственото публично изказване по отношение на бъдещата стратегия на конкуренцията гласеше: " Евро 2020 ще се организира от 11 юни до 11 юли 2021 година с желанието да има същия график на мачовете в същите градове. Все отново, на този стадий програмата на дуелите не е публично доказана. УЕФА е в контакт с всички 12 домакина и в бъдеще ще направи нови изказвания. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР