УЕФА е призовала всички национални футболни федерации вътрешните първенства да

...
УЕФА е призовала всички национални футболни федерации вътрешните първенства да
Коментари Харесай

УЕФА: Прекратяването на първенствата в този момент ще е необосновано

УЕФА е призовала всички национални футболни федерации вътрешните шампионати да бъдат приключени, когато е допустимо. От организацията са изпратили писмо до всяка федерация, в оповестява " Скай спортс ". В текста се приканва за обединяване.

Всички вътрешни шампионати в Европа - като се изключи това в Беларус, са спрени поради разпространяването на ковид.

От УЕФА показват, че е от голямо значение резултатите в шампионатите да бъдат определяни на терена. " Като виновни водачи на нашия спорт, това е което би трябвало да осигурим, до момента в който съществува и последната опция ", гласи писмото на европейския футболен съюз. От организацията са подготвени шампионатите да се възобновят даже през юли.

" Уверени сме, че футболът може да стартира още веднъж в идните месеци при условия, които ще бъдат избрани от обществените управляващи, и имаме вяра, че всяко решение за преустановяване на вътрешните шампионати на този стадий ще е прибързано и голословно ", допълват от УЕФА.

Преди ден Белгия приключи сезона и безапелационният лидер " Брюж " стана първенец.

В България някои клубове желаеха оповестяване на сезона за завършил, само че тематиката беше оставена отворена. БФС и професионалната лига даже обявиха, че работят по разновидности за продължение на мачовете.

Фотогалерия: Футбол по време на пандемия >

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1461)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР