Уебсайтовете на редица големи летища в САЩ бяха принудително спрени

...
Уебсайтовете на редица големи летища в САЩ бяха принудително спрени
Коментари Харесай

Уебсайтове на летища в САЩ са ударени от предполагаеми руски кибератаки

Уебсайтовете на редица огромни летища в Съединени американски щати бяха наложително спрени след хакерска атака, насърчавана от проруска хакерска група, оповестяват американските медии. Прекъсванията на онлайн връзките засегнаха уебсайтовете на летищата в градовете Атланта, Чикаго, Лос Анджелис, Ню Йорк, Финикс и Сейнт Луис. Те са осъществени посредством разпределени офанзиви за отвод на услуга (DDoS), които включват лишаване на уеб страница офлайн посредством наводнение с трафик.

Уебсайтовете на аеропортовете бяха атакувани, откакто проруската хакерска група, известна като KillNet. Тя разгласява лист със уеб сайтове и насърчи своите почитатели да ги нападат. DDoS офанзивите засегнаха единствено обществените уеб страници на летищата, които дават информация за полети и услуги и нямат никакво влияние върху интервенциите.

Летище Хартсфийлд-Джаксън в Атланта заяви, че уебсайтът му към този момент е " работещ след случай от рано сутринта, който го направи недосегаем за обществеността за известно време ".
 Доклад: Щетите от хакерски атаки може да надвишават 30 милиарда $ до 2023 година
Доклад: Щетите от хакерски атаки може да надвишават 30 милиарда $ до 2023 година

Това считат от Acronis

" В момента се води следствие за аргументите за случая ", се споделя в известие на аеропорта, представено от медиите. В него се акцентира, че вВ нито един миг интервенциите на летището не са били наранени. "

В момента множеството от уебсайтовете на " ударените " летища действат обикновено. 

Миналата седмица KillNet пое отговорност за офанзиви против редица уеб страници на държавните държавни управления на Съединени американски щати и се прицели в други страни, които се опълчват на войната, която Русия води в Украйна. Агенцията за киберсигурност на инфраструктурата на Съединени американски щати (CISA) съобщи, че е " осведомена с отчети за DDoS офанзиви, ориентирани към доста уеб страници на летища в Съединени американски щати ".

" Координираме се с евентуално наранени субекти и предлагаме помощ, в случай че е належащо ", съобщи представител на CISA.
 Руски хакери нападат веригата за доставки на софтуерните компании
Руски хакери нападат веригата за доставки на софтуерните компании

За това предизвестяват от Microsoft
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР