Уебсайтът TripAdvisor, който предоставя голяма колекция от ревюта на пътешественици

...
Уебсайтът TripAdvisor, който предоставя голяма колекция от ревюта на пътешественици
Коментари Харесай

Забележителностите с най-много посещения през 2019 година

Уебсайтът TripAdvisor, който дава огромна сбирка от ревюта на пътешественици за дестинации, хотели, заведения за хранене, разкри известните забележителности, като събира данните от резервациите през 2019 година Колизеумът в Рим е преди всичко, следван от Лувъра в Париж и Ватиканските музеи. Списъкът е направен след разбор на 250 000 резервации за визити и действия в туристическaта платформа. Ето и кои са в топ 10:
 Снимка 323772
Източник:

1. Колизеумът в Рим

Това е най-популярната туристическа атракция в света за втори следващ път. Миналата година той е посрещнал над 7 милиона гости.
 Снимка 322669
Източник:

2. Лувърът в Париж

Лувърът е най-големият музей на изкуствата в света и отваря порти през 1793 година В него се обитават към 38 000 предмета.
 Снимка 458339
Източник:

3. Ватиканските музеи

В музеите на Ватикана може да видите религиозни творби на изкуството, събирани от другите папи през вековете. Една от най-известните е Сикстинската шапка, която се намира в Апостолическия замък, като таванът там е изрисуван от Микеланджело.
 Снимка 445279
Източник:

4. Статуята на свободата, Ню Йорк

Подарена на Съединени американски щати от Франция през 1886 година, статуята съставлява римската богиня на свободата Либертас, която държи факла и правна книга, на която е изписана датата на подписването на Декларацията за самостоятелност.
 Снимка 423926
Източник:

5. Айфелова кула, Париж

Айфеловата кула е издигната през 1887 година и е кръстена на Густав Айфел. Въпреки че парижаните първоначално не са харесвали структурата, в този момент тя е емблематична забележителност в града и е била най-високата постройка в света в продължение на 41 години.
 Снимка 218879
Източник:

6. Саграда Фамилия, Барселона

Това е най-известното произведение на Антонио Гауди, макар, че към момента не е довършено. Сега обект на международното завещание на ЮНЕСКО, можете да посетите площадките и кулите му, които се чака да бъдат приключени до 2026 година, когато се навършват 100 години от гибелта на архитекта.
 Снимка 458340
Източник:

7. Френският квартал, Ню Орлиънс

Френският квартал в Ню Орлиънс е най-старият в града и една от най-популярните атракции в света. Познат е още като Vieuz Carre и е прочут със своите неонови табели и джаз онлайн. Много туристи го посещават сред февруари и март за фестивала Mardi Gras.
 Снимка 458341
Източник:

8. Къщата на Ане Франк, Амстердам

Къщата е известна атракция измежду туристите, които могат да посетят таванското помещение, в което се е помещавало младото момиче от еврейски генезис - Ане Франк. Тя е известна със своя дневник, който стартира да написа през 1942 година и посредством, на който може да се получи неповторима визия за това по какъв начин хората са живели в непрекъснато гонене. Къщата отваря порти за пръв път през 1960 година
 Снимка 458343
Източник:

9. Skydeck, Willis Tower в Чикаго

Тази известна забележителност в Чикаго е ситуирана на 103-ия етаж на Willis Tower, на 413 метра височина. По-смелите туристи могат да тестват и стъкления перваз, който се простира отвън постройката.
 Снимка 345180
Източник:

10. Площадът в Сан Марко, Венеция

Той е наименуван от Наполеон " най-елегантния салон на Европа ". Построен е през 9-и век и там могат да бъдат видени базиликата " Сан Марко ", двореца на дожите и най-старото кафе в света - Caffe Florian.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР