Уебсайтът EURACTIV България заработи от днес. Българоезичният сайт EURACTIV България

...
Уебсайтът EURACTIV България заработи от днес. Българоезичният сайт EURACTIV България
Коментари Харесай

От днес заработва новинарският уебсайт "EURACTIV България"

Уебсайтът " EURACTIV България " проработи от през днешния ден. Българоезичният уебсайт " EURACTIV България " ще показва най-хубавото от EURACTIV.com, като в същото време ще бъде с фокус върху България.

Той надгражда опита на два предходни медийни плана - BulgarianPresidency.eu и EUelectionsBulgaria.com - и резервира своите съществени създатели на управителни позиции: журналистът Красен Николов в качеството на ръководещ редактор на EURACTIV.bg и проверяващата журналистка Валя Ахчиева, отговаряща за проверяващата публицистика EUelectionsBulgaria.com.

Най-добрите публикации, отразяващи българската тематика в " EURACTIV България ", ще бъдат преиздадени на британски език от EURACTIV.com.

" EURACTIV България " ще даде приоритет на проверяващата публицистика. Ще се концентрира и върху върховенството на закона, проблемите на задграничните вложители и свободата на медиите в България.

Международната мрежа EurActiv е основана в Брюксел, само че има офиси в редица страни. EurActiv е основан преди 20 години като платформа, която към този момент се е разраснала.

Поздравления насочи вицепрезидентът Илияна Йотова. По думите й на уеб страницата EurActiv постоянно може да се прочете това, което стои под формалните официални съобщения, и се вършат опити да се преведат едни или други решения на езика на елементарните хора.

Видеопоздравление насочи и ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер: " За мен е същинско наслаждение да бъда с вас през днешния ден, това е значим ден за EURACTIV и за България. Винаги е добра вест, когато се ражда нова медия с упоритостите да извърви дълъг път. Важно е за българската аудитория да схваща по-добре Европейския съюз. Това, което вие вършиме, няма нищо общо с агитация за Европа или за комисията. Вършете си работата по най-хубавия метод. Успех! " (последната дума произнесе на български).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР