Уеб приложение, което позволява паспортизирането на дърветата с няколко движения

...
Уеб приложение, което позволява паспортизирането на дърветата с няколко движения
Коментари Харесай

ИТ приложение идентифицира и отбелязва дървета в старозагорския парк „Бедечка на карта

Уеб приложение, което разрешава паспортизирането на дърветата с няколко придвижвания с пръст, към този момент се тества в парк „ Бедечка “. Приложението разпознава и паспортизира хиляди типове дървета единствено със снимане. То е направено от старозагорския ИТ експерт Петко Петков, който е част и от гражданската мрежа „ Запазете Бедечка “ и старозагорската ИТ мрежа „ Заралаб “. Продуктът се споделя " План шурей " (PlanZ) и зад него стои безплатно съдействие на „ Заралаб “ с чешкия стартъп Plant.id. 
PlanZ е изцяло функционален PoC, който разрешава да се записват дървета върху географска карта и благодарение на геолокацията на мобилния телефон. Нужно е да се създадат и изпратят 3 до 5 фотоси. С помощта на машинно самообразование (Machine Learning) след няколко секунди дървото бива разпознато и цялата информация се попълня автоматизирано. В по-голямата си част работи на български и има препратки към „ Уикипедия “
За да се употребява, е належащо да се посети planz.zaralab.org през Chrome или Safari на мобилно устройство. Приложението още е в пробен интервал и основателите разчитат на противоположна връзка, в това число и за разнообразни проблеми. Засега единствено консуматори със специфични права, могат да записват безграничен брой дървета. Стандартните консуматори имат по 2 свободни идентификации на месец. Самото дърво би трябвало да се намира в рамките на Стара Загора, която е пилотното място за PlanZ.
Създаването му стартира с обстоятелството, че в Града на липите още няма изчерпателно вписване на дърветата. А въпросът за паспортизацията им стана основен в проблема „ Бедечка “  и изказванието, че парк там няма, почналата паспортизация демонстрира, че дърветата евентуално са най-малко пет хиляди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР