Уеб порталът WCCF съобщи, че компанията AMD възнамерява да представи

...
Уеб порталът WCCF съобщи, че компанията AMD възнамерява да представи
Коментари Харесай

AMD подготвя 64-ядрените процесори Threadripper

Уеб порталът WCCF заяви, че компанията AMD има намерение да показа през четвъртото тримесечие на тази година третото потомство на процесорите Threadripper , отсъствието на които в пътната карта на компанията провокира безпокойствие за ориста на серията.

 Threadripper

Генералният шеф на AMD лекар Лиза Су публично удостовери, че компанията работи върху новото потомство чипове Threadripper . Тя даже дори загатна, че броят на ядрата ще бъде повишен. В третото потомство процесори Ryzen флагманът е 16-ядреният 3950X, а след него е 12-ядреният 3900X. 16-те и 12-те ядра са територия на младшите Threadripper, които в този момент заемат елементарния потребителски сегмент. А растежът на ядрата в този бранш значи промени в HEDT сегмента.

Според информацията на WCCF, флагманът на третото потомство процесори Threadripper ще бъде чип с 64 ядра и 128 влакна, който ще има тъкмо двойно повече ядра и влакна в съпоставяне със настоящия флагмански процесор 2990WX.

Едновременно с анонса на новите процесори AMD ще показа и нов чипсет, който ще размени настоящия X499. И още, AMD има намерение да промени метода на предоставяне на имена на своите чипове, с цел да не става комплициране с чипсетите на Intel за запалянковци. Въпреки че новите процесори Threadripper ще бъдат показани дружно с нов чипсет, те ще са съвместими с с АМ4 сокета и ще могат да работят с към този момент продадените дънни платки.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР