Уеб порталът София във фокуса на военната история 1878-1944 г.

...
Уеб порталът София във фокуса на военната история 1878-1944 г.
Коментари Харесай

Непознатата история на познатите места в София

Уеб порталът " София във фокуса на военната история 1878-1944 година " (sofia.militarymuseum.bg) към този момент е разполагаем на любознателните. Създаден от екип на Националния военноисторически музей по план, сбъднат с поддръжката на Столичната община, той показва непознатата история на познатите места в града, като разкрива скритото зад актуалния образ на столицата минало, научи ДУМА от Славея Сурчева. Платформата може да се употребява както от домашния личен компютър, по този начин и в динамичните градски пространства с мобилно устройство. Тя включва три панела - тематични градски маршрути; персонализирани пътеводители за мобилни устройства в музея; приспособени за детска публика наличия, обогатени с добавена действителност и игрови детайли.

Тематични градски направления

Разходката из София към този момент е доста по-обогатяваща и забавна. Предназначени както за гостите на столицата, по този начин и за локалните поданици, тематичните направления демонстрират по какъв начин конфликтът с войните трансформира образа на града, каква е ролята му в събития, случили се на десетки и стотици километри, какво от неговата архитектура е съхранено до през днешния ден.

Дигитален справочник

Всеки клиент на Националния военноисторически музей към този момент има собствен личен онлайн екскурзовод. С него скритите секрети в експозициите на музея оживяват и вършат историческия роман още по-пълнокръвен. Дигиталният справочник добавя тематичните направления и споделя за ролята на София във войните, а посредством детайли с добавена действителност някои от музейните експонати се възраждат за нов живот.

За децата

И в този собствен план НВИМ обръща особено внимание на подрастващата аудитория, като обогатява опциите за предизвикателство на интерес към предишното. Със особено основани детски приказки, илюстрации и интерактивни игри историята се трансформира в занимателно пътешестване обратно във времето.

Проектът " София във фокуса на военната история 1878-1944 година " е артикул на дългогодишно партньорство със Столичната община и трайните търсения на екипа на НВИМ, осмисляйки цялата история, да сложи фокуса и върху ролята на столицата, показва Славея Сурчева.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР