Уеб порталът DigiTimes, съобщи, че спадът в цената на флаш

...
Уеб порталът DigiTimes, съобщи, че спадът в цената на флаш
Коментари Харесай

Увеличаващото се търсене на SSD ще забави поевтиняването на флаш паметта

Уеб порталът DigiTimes, заяви, че спадът в цената на флаш паметта може да спре още идващото тримесечие.
Причината за този резултат е увеличеното търсене на флаш дискове от страна на потребителите и на производителите на мобилни устройства. Според прогнозите на тайванските експерти, растежът на цените се чака да стартира след привършване на ревюто Computex 2018.



Ръководителят на корпорацията Phison Electronics Кейн-Сенг Пуа (Khein-Seng Pua) показа, че от месец ноември предходната година до началото на месец май, цените на флаш дисковете са паднали на процедура двойно. Но напълно скоро тази наклонност ще се обърне. Според предварителните разбори, през това тримесечие цената на SSD ще намалее едвам с 10%.

Последните пазарни промени подтикват SSD производителите по-активно да се преценяват с условията на клиентите. Вследствие на това на пазара излязоха огромен брой евтини NVMe дискове, които все по-често заемат мястото на елементарните 2,5-инчови дискове със SATA III интерфейс.

Очаква се и повишение цената на оперативната памет. Трите най-големи RAM производители наподобява не са в положение да обезпечат нужните за пазара количества оперативна памет.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР