Уеб порталът 9to5Google цитира BBC и съобщи, че британският разработчик

...
Уеб порталът 9to5Google цитира BBC и съобщи, че британският разработчик
Коментари Харесай

ARM незабавно прекратява бизнес отношенията с Huawei заради санкциите на САЩ

Уеб порталът 9to5Google цитира BBC и заяви, че английският разработчик на чипове ARM е уведомил своя личен състав за прекратяването на бизнес връзките с Huawei за съблюдаване комерсиалните ограничавания на Съединени американски щати. На чиновниците е казано, че при нужда би трябвало „учтиво да откажат“ и да спрат каквито и да било диалози и контакти. Мениджмънтът на компанията акцентира, че ще бъде търсена персонална отговорност при нарушаването на това разпореждане .

Huawei и ARM взаимно създадоха множеството процесори Kirin, в това число и най-новия Kirin 980, употребен в смарт телефоните Huawei P30 Pro, Mate 20 Pro и даже в обявения напълно наскоро Honor 20 Pro. Това ограничаване съществено ще затрудни работата на китайския софтуерен колос, на който няма да е леко без достъп до технологиите на ARM.



Въпреки че ARM е английска, редица технологии в тези чипове са американски и това значи, че комерсиалните наказания на Съединени американски щати важат с цялостна мощ и за ARM.

Huawei може да употребява чиповете на своята дъщерна компания HiSilicon, само че макар че те се създават в Китай, в тях интензивно се употребяват технологиите на ARM.

Според появилата се неофициална информация, Kirin 985, употребен в смарт телефоните на Huawei, които би трябвало да излязат по-късно тази година, няма да бъдат наранени от това ненадейно преустановяване на бизнес връзките. Но идната версия на този чип ще би трябвало да бъде напълно модифицирана, тъй като няма да я има поддръжката на ARM и няма да могат да се употребяват технологиите, а вероятно и процесорните указания на английската компания.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР