Уеб базирана платформа ще проследява движението на пестицидите и други

...
Уеб базирана платформа ще проследява движението на пестицидите и други
Коментари Харесай

Онлайн платформа ще следи продажбата на пестициди

Уеб основана платформа ще наблюдава придвижването на пестицидите и други продуктите за растителна отбрана от производителя или вносителя до крайния консуматор. Платформата ще се управлява и поддържа от Българска организация по сигурност на храните, излиза наяве от план на Наредбата за изискванията и реда за приложимост на артикули за растителна отбрана, оповестена за публично разискване.

" Създаването и поддържането на платформата цели възстановяване на проследяемостта и контрола върху създадените и импортираните в Република България препарати за растителна отбрана, търговията с тях, използването им в растителната отбрана и спазването на карантинните периоди ", се показва в претекстовете.

В платформата ще се отразяват също извършените растителнозащитни мероприятия и наторяване.

С наредбата се предлага още при използването на пестициди върху аграрни площи да се съблюдават отстояния от обитаемоте места, според от посоката напразно и типа на употребяваната техника.

Любопитен подробност е, че транспортът на третираните семена ще се прави единствено в специфични чували, които не се употребяват наново. Обработването на семена за посев с препарати да се прави в профилирани обекти или на площадки с следен достъп.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР