Уеб-базирана платформа ще дава възможност на банките за развитие от

...
Уеб-базирана платформа ще дава възможност на банките за развитие от
Коментари Харесай

Българската банка за развитие създава платформа за съвместно финансиране на проекти от региона

Уеб-базирана платформа ще дава опция на банките за развиване от района да показват свои планове в разнообразни области и да търсят съфинансиране за тях. Системата е по предложение на Българската банка за развиване и ще разреши на институциите да разискват взаимни действия и да обменят опит и положителни практики.
Инициативата беше оповестена през днешния ден, от Стоян Мавродиев, основен изпълнителен шеф на ББР по време на среща на банките за развиване от Балканите и Централна и Източна Европа. По време на срещата, чийто хазаин е ББР, пет нови институции се причислиха към Меморандума за съдействие, подписан през предходната година.
Документът към този момент включва единадесет национални и многостранни банки за развиване от Хърватия, Унгария, Македония, Румъния, Босна и Херцеговина, Сърбия, Словения и България. Меморандумът дава опция за реализирането на огромни инфраструктурни планове без натрупването на дълг от обособените държавни управления и посредством активизиране на запаси от разнообразни източници. Спорзумението планува още продан и разпространение на най-хубавите практики за финансиране на инфраструктурата, възстановяване и развиване на търговията.
Днешното събитие е част от Международния стопански конгрес „ Пътища за партньорства ", проведен от Българската банка за развиване, който се организира на 17 и 18 юни в София под знака на 20-годишния празник на институцията. Основен фокус на Форума е програмата InvestEU, която е продължението на Плана Юнкер и бъдещия й капацитет в района на Югоизточна Европа. В него вземат участие мениджъри на районни и интернационалните банки, Европейската капиталова банка, Европейската банка за възобновяване и развиване, Международната капиталова банка, държавни институции, посланиците на страните от района, финансисти и представители на бизнеса
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР