Удоволствието за шофираш 100% електрически автомобил в ново измерение Новото Renault ZOE:

...
Удоволствието за шофираш 100%
електрически автомобил в ново
измерение Новото Renault ZOE:
Коментари Харесай

Всичко за ... Новото Renault ZOE

Удоволствието за шофираш 100% електрически автомобил в ново измерение

Новото Renault ZOE: преобразена електрическа мобилност

Новото Renault ZOE е по-добро от всеки път, благодарение на неговите увеличени мощност и самостоятелност. Отличителният му дизайн му придава още повече темперамент. Новото Renault ZOE предлага необятна гама от високотехнологично съоръжение, подобряващо както комфорта при шофиране, така и прекарването на борда. Удоволствието от шофирането на 100% електрически автомобил минава в ново измерение!

Лансирането на третото потомство на флагмана на Renault в 100% електрическата гама е значим стадий в тактиката на Groupe Renault за широкомащабно развиване на електрически превозни средства.
Седем години след лансирането на най-продаваният градски електрически автомобил в Европа, новото Renault ZOE развива своите универсалност, качество и технологии и предлага функционалности, налични от ниво на съоръжение Life.
Тази еволюция е явна. Отвън новото Renault ZOE показва характерност, без да губи отличителния си дизайн. Интериорът е революционизиран, с изцяло нов дизайн на арматурното табло и повече комфорт.
От техническа позиция, новото Renault ZOE е с усъвършенствана самостоятелност, с батерия от 52 kWh с пробег до 390 километра (по WLTP) и представя опция за зареждане посредством прав ток (DC). С по-мощния си 100 kW мотор, новото Renault ZOE предлага още по-голямо наслаждение от шофирането.
Не на последно място, новото Renault ZOE е оборудвано с новаторски функционалности и свързани услуги Renault EASY CONNECT. Ежедневното прекарване в автомобила е по-лесно и прелестно с помощните системи за шофиране, 10-инчовия екран, мултимедийната система Renault EASY LINK и новия градски режим на шофиране.
Пионер и водач в региона на електрическата подвижност в Европа, Renault има несравнимо знание за потребностите и очакванията на този пазар. Новото Renault ZOE е доказателство за този опит.

Историята на Renault ZOE в цифри
Измина съвсем цяло десетилетия между първото показване на концептуалния модел ZOE Z.E в края на 2009 година и лансирането на новото Renault ZOE. За това време Renault успява да се утвърди като пионер и водач в електрическата подвижност, задвижван от успеха на своя водещ модел.
Няколко числа…
Почти 150 000 регистрирани автомобила до края на май 2019. От лансирането на Renault ZOE продажбите на модела непрекъснато нарастват. Кумулативните му продажби го правят най-разпространеното електрическо транспортно средство на европейските пътища.
18,2% пазарен дял в Европа през 2018. С близо 40 000 нови регистрации съвсем един на всеки пет електрически автомобила, продавани на континента, е Renault ZOE. Моделът е на първо място по продажби в Германия, Испания и Франция, където постига пазарен дял от 54,9%.
Повече от 60 награди в Европа. Редовно възхвалявано в медиите, от 2014 година Renault ZOE е носител на купата „ Най-добър електрически автомобил под 30 000 паунда “, присъдена от английското списание „ What Car? “.
Повече от 4 милиарда пропътувани километра. Флагманът в 100% електрическата гама на Renault е постигнал еквивалента на над 10 400 пътувания от Земята до Луната, без да отделя даже един грам CO2 излъчвания по време на приложимост!
1 милиард евро. През юни 2018 година Groupe Renault обяви капиталов проект за превръщането на Франция в център за високи достижения в региона на електрическите коли за Алианса. До 2022 година индустриалния потенциал на Renault ZOE в завода на Renault във Flins, покрай Париж, ще се удвои.
Повече от 30 000 души. Това е броят на служителите на Groupe Renault, ежедневно ангажирани с Renault ZOE, от комерсиалната мрежа до инженерната активност и поточните линии.
… и дати
27 септември 2012. Renault публично лансира Renault ZOE на Автомобилен салон Париж. Представен месеци по-рано в Женева, моделът притегля със своите плавни линии и комфортен интериор.
11 декември 2014. Представен е нов електрически мотор, изцяло проектиран и създаден от Renault във Франция. Лансиран напролет на 2015 година, той усъвършенства енергийната успеваемост и позволява на водачите на Renault ZOE да се насладят на 30 километра допълнителен пробег.
30 ноември 2016. Второто потомство на Renault ZOE осигурява два пъти по-голям пробег благодарение на лансирането на новата батерия Z.E. 40. Той е съпроводен от нови иновативни свързани услуги, специално разработени за опростяване на зареждането и планирането на маршрута.
19 февруари 2018. Лансирането на двигателя R110 печели на Renault ZOE 2 секунди при ускоряване от 80 до 120 км/ч. Новият двигател спомага за удоволствието от шофирането и обезпечава комфорт при шофиране по автомагистрала или изпреварване.
21 март 2019. В Холандия Renault представя първите прототипи на ZOE, оборудвани с двупосочно зареждане. Този широкомащабен опит бележи появата на vehicle-to-grid решения за зареждане, които в допълнение ще засилят ролята на електрическия автомобил в електропреносната мрежа.
17 юни 2019. Renault показва повече комфорт и удоволствие от шофирането с третото поколение Renault ZOE.
Изтъкнат дизайн

Новото Renault ZOE доближава значим миг по отношение на развиването на дизайна си. Плавните форми на предходното поколение вече имат по-отчетливи характерности, които карат колата да изпъкне на пътя, както и да обезпечи повече място за пътниците.

В предната част, напълно променените контури на изваяния похлупак привличат внимание към логото във формата на диамант, през което се доближава до куплунга за зареждане. Новата форма на бронята включва хромирани вложки в решетката и към фаровете за мъгла, подобрявайки долната й част.
С отличителната си форма в буквата „ С “, използвана при всички нови коли на Renault, новите 100% LED светлини придават изразителен тип. Renault ZOE носи гордо характерните детайли на своята електрическа природа като синята линия около логото.
Дизайнерите на Groupe Renault са обърнали специално внимание на качеството на интериора, на неговия комфорт и ергономичност. Забележително допълнение към новото Renault ZOE е 10-инчовият екран на арматурното табло.
Меките, еластични материали и матовата текстура на таблото способстват за качествената и уютна атмосфера. Под екрана на мултимедийната система Renault EASY LINK изцяло модифицираната централна конзола включва софтуерни нововъведения, проектирани от Renault за новото ZOE: отличителен скоростен лост, автоматична ръчна спирачка, индукционно зарядно устройство и други

Фокус върху екстериорния дизайн
Преработен челен похлупак
Новото Renault ZOE освежава предния си похлупак с линии, които водят до центъра на предната част.
Сравнително къса, тази напълно преработена форма способства за цялостната динамичност на автомобила. Ориентиран към прецизните форми, той допълва другите промени, направени в предната част, и подчертава по-отличителния темперамент на автомобила.
Фарове
100% LED в цялата гама, фаровете се характеризират с ярка C-образна форма за всички нови модели Renault.
Освен че придават на автомобила по-дързък външен тип, новите фарове значително усъвършенстват видимостта за водача.
Предна ризница и фарове за мъгла
Върху изцяло модифицираната предна броня усещане вършат фаровете за мъгла с лъскави хромирани детайли.
Решетката и фаровете също имат хромирани вложки. Пръстен в същия жанр, декориран с името "ZOE ", елегантно подчертава общото усещане. LED светлините за мъгла способстват за цялостно подобрената осветителна система. Предната част илюстрира динамичните качества на Renault ZOE.
Холографско лого и ново гнездо за зареждане
Обградено от синя линия, логото диамант на Renault, украсяващо центъра на решетката на радиатора, към момента крие зарядното гнездо.
Логото се отличава с "холографски " дизайн, който придава допълнителна текстура. Зад диаманта, зарядното гнездо все още предлага Type 2 куплунг, само че в този момент е допълнително усъвършенстван с конектор за бързо зареждане до 50 kW.
Задни светлини и мигачи
Задните светлини в този момент са 100% LED за подобрена видимост при всякакви климатични условия.
Светлините над задната част на багажника спомагат за визията на задната част на автомобила. Използвайки динамично осветление, светодиодните мигачи преминават от центъра на открито, което прави автомобила още по-внушителен. Вградените в страничните огледала мигачи също използват LED осветяване.
Пълна гама от цветове
Син Celadon, червен Flame и бял Quartz са новите цветове за новото Renault ZOE.
Тези нюанси дават отговор съвършено на характера на този динамичен 100% електрически автомобил. Новото Renault ZOE е налично в общо 9 екстериорни цвята.
Нови колела
Новото Renault ZOE има усъвършенствани динамични качества във връзка с ускорението и спирането.
Моделът е оборудван с предни и задни дискови спирачки и предлага пет нови дизайна на джанти в размери от 15, 16 и 17 инча.

Фокус върху интериорния дизайн
10-инчов екран на арматурното табло
Новото Renault ZOE вкарва 10-инчов екран на арматурното табло с функционалности, които са несравними в сегмента.
Дисплеят съдържа главните помощни средства за шофиране и всички настройки, специфични за електрическото шофиране, започвайки с екометъра, който насърчава екологични привички на шофиране. При версии, оборудвани с навигация, той показва и GPS данни. Шофьорът може да персонализира осветлението и оформлението на другата информация на екрана. Хоризонтът на екрана и различни резултати основават чувство за дълбочина и оказват помощ на лидера да се съсредоточи.
Мултимедиен екран
9,3-инчовият мултимедиен екран със сензорен екран, който се простира по централната подпора, дава достъп до всички навигационни и развлекателни услуги.
Той управлява главните настройки на автомобила, от другите помощни средства за шофиране до персонализирането на цветовете на екрана на таблото. Системата Renault EASY LINK е подобрена със характерни функционалности за електрически коли, като например наличието на станции за зареждане в реално време. Той също по този начин разрешава на потребителите да свързват своите смартфони и употребяват приложения чрез Apple CarPlay и Android Auto.
Табло
Напълно модифицираното табло използва нов, мек и разтеглив висококачествен материал.
В центъра, хоризонталната лента в същия плат като тапицерията основава топла и комфортна атмосфера. От оформлението и избора на материали, до консолидираното на различни екрани, цялото табло е променено, с цел да усъвършенства значително качеството на облицовките.
Иновативна тапицерия
За равнище на съоръжение Zen новото Renault ZOE представя нови тапицерии от 100% рециклирана тъкан.
За своя дизайн Renault използва традиционния развой на произвеждане на кардирана прежда, който създава качествен материал "без размразяване " или химична промяна. Тази прежда е направена от скрап на защитни колани и пластмасови боклуци (PET). Използването на рециклирана кардирана прежда е за първи път в автомобилната промишленост, а производството му понижава СО2 емисиите с над 60%.
Електронен скоростен лост “e-shifter ”
Повдигнатата централна конзола разполага с нов скоростен лост.
Над кожата, хромираният скоростен лост със сатенени фасети е декориран с логото "Z.E. ". Той дава опция за лесна смяна на режимите на шофиране и наслада от новия режим, планиран за градско шофиране.
Автоматична ръчна спирачка
Автоматичната ръчна спирачка, независимо от равнището на оборудването на новото Renault ZOE, улеснява шофирането.
В допълнение, тя освобождава пространство на централната подпора, обикновено заето от лоста на ръчната спирачка, осигурявайки повече място за съхранение за пасажерите.
Бутон "Старт "
Използвайки картата „ Renault Свободни ръце “, единствено едно натискане на бутона запалва колата.
Бутонът е обрисуван в синя светлина, която подчертава електрическата идентичност на автомобила. Това внимание към детайла може да бъде видяно, когато шофьорът приближи колата с картата „ Renault Свободни ръце “ в джоба си.
Място за предпазване
Централната подпора разрешава два пъти повече място за предпазване.
Двата държача за чаши, ситуирани под скоростния лост побират термоси, бутилки и кенове. Мястото за смарт телефон предлага безжично апостериори зареждане (като допълнително оборудване).
Индукционно зарядно за смарт телефон
Улесняването на живота на шофьора включва разрешаването на трудностите при зареждане на телефона, благодарение на индуктивното зареждане.
Сред другите места за предпазване, интегрирани в централната подпора, телефонното пространство включва зареждащо устройство, съвместимо с повечето смарт телефони, поддържащи функцията.
Климатизация и вентилация
Регулируемият надзор на температурата се поддържа от централната подпора, за да се усъвършенства ергономичността.
Те са елементарно разпознаваеми благодарение на полираната хромирана обработка, която се намира и към вентилационните решетки.
Акустично предно стъкло
Акустичното предно стъкло намалява шума.
Това, дружно с тишината на електродвигателя, прави преживяването за пътниците по-приятно.
2 USB врата за задните седалки
В задната част пасажерите имат на разположение до два USB врата.
Те могат да се употребяват за зареждане на телефон, таблет или портативна подпора за игри по време на пътувания и допълват 2-та USB врата начело.
Ергономичен надзорен панел
Върху новия надзорен панел на вратата са ситуирани контролерите за управление на прозореца, както и автоматично сгъваемите електрически огледала.
LED интериорно осветяване
Както при екстериорното осветяване, интериорното осветяване в този момент е 100% LED.
В купето светлината на тавана осигурява достатъчно осветеност, когато е необходима.
Пробег и зареждане: ZOE отива все по-далеч

Новото Renault ZOE предлага нова батерия Z.E. 50, която доближава до 390 километра по WLTP. Батерията предлага и бързо зареждане с прав ток, като допълнение към вариантите за зареждане с изменчив ток, които са налични вкъщи или на улицата.

Мисията на Renault да продължава да бъде начело на все по-високопроизводителното развитие на батериите, не завършва с въвеждането на батерията Z.E. 40. Резултатът: с 52 kWh, батерията Z.E. 50 на новото Renault ZOE към този момент предлага пробег от 390 км по WLTP, което е нарастване с над 20%. Този ръст на енергийния потенциал използва една и съща акумулаторна батерия, запазвайки комфортната среда в превозното средство. Новата батерия Z.E. 50 има и друго предимство: способства за ефективността на новия мотор R135.
Новото Renault ZOE е най-универсалният електрически автомобил по повод на начини за зареждане. С опцията си да поеме до 22 kW от всяка зарядна станция, от лансирането си ZOE е най-бързо зареждащият се електромобил на най-разпространените обществени зарядни станции. Допълнителна иновация сега допълва тази продуктивност: батерията на новото Renault ZOE към този момент може да зарежда и до 50 kW на зарядни станции с прав ток (DC). Този нов DC заряд е подобаващ за дълги пътувания, изключително за автомагистрали. Новото Renault ZOE е единственият достъпен електрически автомобил на пазара, който предлага AC зареждане до 22 kW и DC до 50 kW.

Крачка напред в пробега с всяко следващо поколение
Лансирано в края на 2012 година, първото Renault ZOE с батерия от 22 kWh предлага реална автономност от към 150 километра, пробег, който надалеч надвишава дневното разстояние, изминато от средностатистическия европейски шофьор.
През 2016 година Renault стартира второто поколение Renault ZOE, куплирано с новата батерия Z.E. 40, чиито 41 kWh удвояват пробега на автомобила до 300 километра. Изследванията се фокусират върху литиево-йонната химия, за да се усъвършенства плътността на батерията.
За новото Renault ZOE инженерите се фокусират върху архитектурата на батерията и различните аспекти на нейния дизайн. Батерията сполучливо доближава потенциал от 52 kWh, запазвайки размера си. Това води до 20% увеличение на пробега - 390 километра по WLTP.

Фокус върху режимите на зареждане
Combo щепсел за повече еластичност
Новото Renault ZOE крие гнездото си за зареждане зад логото, украсяващо предната решетка. Гнездото разполага с Combo щепсел (CCS), малко по-голям от предишния. Състои се от куплунг за европейски стандарт, съпроводен от двукомпонентен конектор за зареждане с прав ток. Централното състояние на цокъла улеснява връзките, изключително на обществени станции за зареждане, които имат личен кабел.
Type 2 куплунг за зареждане с променлив ток…
Type 2 гнездото и зарядното устройство Camеlеon са налични за ежедневна приложимост. У дома, на работното място, на паркинга на търговския център или на обществените пътища, те разрешават зареждане до 22 kW.
...и двукомпонентен конектор, предназначен за зареждане с прав ток.
Благодарение на своя Combo щепсел, новото Renault ZOE може да се зарежда бързо посредством прав ток (DC) до 50 kW. За задачата, кабелът за зареждане, прикован към зарядната станция, се свързва към двукомпонентният конектор под Type 2 гнездото.

Фокус върху зареждане и пробег
Нямате потребност от бензиностанция... електрическият автомобил се зарежда, където паркирате!
Интелигентните услуги на Renault EASY CONNECT и Combo щепсела в новото Renault ZOE опростяват достъпа и ръководството на зареждане, където и да сте.
Каквато и да е всекидневието ви, лесното зареждане на новото Renault ZOE е явно. У дома или на работа, в града, в супермаркета или когато сте на кино.
Всеки сюжет предлага достатъчно време за паркиране и възобновяване на значителен брой километри от пробега.

Зареждане вкъщи
Независимо дали живеете в къща или апартамент, новото Renault ZOE може да се зареди от 0 до 100% за 9 часа и 25 минути с помощта на Wallbox 7 kW. Това подсигурява, че пълно зареждане може да се постигне удобно за една нощ. Потребителите, които зареждат автомобила си у дома, могат да се възползват от опциите за програмиране, като възнамеряват зареждането си според от тарифните колебания на техния снабдител на електрическа енергия.
У дома новото Renault ZOE възвръща около 300 километра пробег за 8 часа.

Зареждане в града
Градските центрове са цялостни с възможности за зареждане, независимо дали на улицата или на паркинги. Можете да се възползвате оптимално от времето за зареждане на ZOE, като посетите ресторант или пазарувате.

Свързан към социална зарядна станция с мощност 11 kW, новото Renault ZOE възстановява до 125 километра пробег за 2 часа.

Зареждане в търговски център
Инсталирането на станции за зареждане се превърна в същинско конкурентно предимство за комерсиалните центрове. Все повече се конфигурират станции за бързо зареждане, постоянно безвъзмездни, предназначени да предложат значително увеличение на пробега на своите клиенти, докато пазарят.

Свързан към социална зарядна станция с мощност 22 kW, новото Renault ZOE възстановява до 125 километра пробег за 1 час.

Зареждане на зарядна станция с прав ток
Благодарение на качествата на новото зарядно устройство за прав ток, поддържането на заряда на новото Renault ZOE е лесно и комфортно. Дългите пътувания, независимо дали за отмора или по работа, включват прекъсване за отмора или ядене. Новите благоприятни условия за бързо зареждане на ZOE разрешават да се възстанови значителна част от заряда в батерията само за половин час.
На зарядна станция с мощ от 50 kW, за 30 минути новото Renault ZOE възстановява достатъчно сила за към 150 километра.

Наелектризиращо наслаждение от шофирането

Новото Renault ZOE се възползва от по-мощен двигател, нов режим, особено адаптиран към градското шофиране, както и много помощни средства за шофиране, проектирани за комфорт и сигурност.

Клиентите могат да се насладят оптимизираните за магистрала характеристики на новото Renault ZOE. С въвеждането на 100 kW мотор (R135, еквивалентен на мотор с вътрешно горене със 135 к.с.), въртящият миг е подобрен и предлага по-голямо ускорение и бърза реакция. Удоволствието от шофирането и комфортът се усъвършенстват.
Но градските и крайградските пътувания не са забравени. Новото Renault ZOE предлага нов режим на шофиране, съгласуван с градския трафик. Наричан „ режим B “, той позволява понижена приложимост на спирачния педал.
Новото Renault ZOE е резултат от работата на инженерите в Renault по оптимизацията на основните механически аспекти на функциите на електрическите коли. Това потомство е създадено на значително модифицирана платформа, за да бъде на върха на електрическите характеристики, като същевременно остава налично. Новото Renault ZOE приветства нововъведенията в шасито, мощността на мотора, акумулатора, спирането и други Електрическата инфраструктура е изцяло модифицирана, за да се приспособи към необятен набор от помощни средства за шофиране. Що се отнася до осветлението, то в този момент е 100% LED и се предлага от равнище на съоръжение Life. То предлага покачване на яркостта с 75% в сравнение с халогенното осветяване, с еквивалентна консумация на сила.

Фокус върху удоволствието от шофирането
100 kW мотор
Renault предлага два разнообразни мотори: двигателят 80 kW (R110), стартиран преди година в предходното потомство, и нов вид, представен с новото Renault ZOE, 100 kW (R135). Инженерите са употребявали батерията с увеличен потенциал (Z.E.50), с цел да извлекат максимума от мотора. R135 осигурява повече мощ и по-голям въртящ миг. По този метод новото Renault ZOE се употребява от подобрените характерности, които повишават неговата еластичност и удоволствието от шофирането, изключително при изпреварване или по автомагистралата. Двигателят R135 има въртящ миг от 245 Nm, който разрешава ускоряване от 80 до 120 км/ч само за 7,1 секунди, с 2,2 секунди по-добро от R110. Достига до 100 км/ч за по-малко от 10 секунди, а оптималната скорост е увеличена до 140 км/ч.
“Режим B ”
Новото Renault ZOE предлага нов режим на шофиране, с който лидера съвсем няма нужда да употребява спирачния педал. При активиране на „ режим B “ автомобилът намалява доста по-бързо щом водачът отпусне педала на газта. „ Режим B “ улеснява шофирането, изключително в града или при трафик. На техническо равнище, неговата интеграция е съпроводена от нова спирачна система, която също усъвършенства усещането за педала на спирачката. „ Режим D “ остава изключително потребен, когато автомобилът се движи с постоянна скорост, да вземем за пример на автомагистралата. Водачът може да превключва между режимите B и D с просто натискане на e-shifter копчето.
Електронен “e-Shifter ” лост
Заради електрическия си мотор новото Renault ZOE няма предавателна кутия или съединител, само че резервира лоста за превключване сред другите режими на шофиране. Механичният лост е сменен с електронно устройство, наречено "e-shifter ". Обикновено натискане на копчето е задоволително, с цел да се променят настройките на автомобила. Избраният режим на шофиране е визуализиран на централната подпора, както и на 10-инчовото арматурно табло. Както при автоматичната ръчна спирачка, новото Renault ZOE усъвършенства удоволствието от шофирането на 100% електрическия автомобил посредством всички комфортни за водача функции.

Помощни средства за шофиране
Инженерният екип на Renault е проектирал новото ZOE с нова електрическа по-модерна инфраструктура., Тя позволява интегрирането на всички датчици и автоматизирани функционалности, които са от съществено значение за новите системи за подпомагане на лидера (ADAS). Те са предназначени за по-добро информиране на водача и улеснение на шофирането и повишаване на сигурността.

ШОФИРАНЕ
Система за различаване на пътни знаци
Системата разпознава знаците за ограничаване на скоростта на пътя и показва ограничаването на скоростта в реално време.
Автоматично превключване на къси/дълги светлини
Автомобилът автоматизирано превключва от дълги на къси светлини, когато засече превозно средство, което идва в насрещното придвижване.
Система за предизвестие при съществуване на обект в сляпата точка
Тази система предизвестява водача, когато транспортното средство или препятствието са в сляпата точка на новото Renault ZOE.
Система за автоматизирано задържане на спирачния педал (Auto-Hold)
Системата за автоматизирано задържане спира автомобила, когато водачът освободи спирачния педал. Удобството при шофиране се усъвършенства, изключително при претоварен трафик.

БЕЗОПАСНОСТ
Система за предизвестие при превишена скорост
Системата предизвестява лидера, когато автомобилът се движи по-бързо от ограничението на скоростта, определено от бордовите камери и GPS навигацията.
Активен спирачен помощник
Системата дава опция да се идентифицира потребност от спешно прекъсване. В подобен случай спирачният асистент незабавно ползва оптималната си мощност.
Система за предизвестие при пресичане на осевата линия
Система за предизвестие при пресичане на осевата линия употребява визуален сигнал и трептения на кормилото, за да предупреди лидера при случайно пресичане на непрекъсната или прекъсната линия.
Система за поддържане на лентата на движение
Когато ръцете на лидера са поставени върху кормилото, системата за поддържане на лентата на придвижване анализира движенията и поправя всяка неточност на траекторията, според от положението на транспортното средство спрямо пътната маркировка.

ПАРКИНГ
Easy Park Assist
Системата EASY PARK ASSIST контролира траекторията при паркиране и водачът трябва да ръководи единствено педалите и режимите на шофиране.
Предни, задни и странични паркинг сензори
Вградените датчици начело, откъм гърба и отстрани на автомобила откриват препятствия при маневриране. Те действат като допълнение към камерата за задно виждане.
Автоматична ръчна спирачка
Автоматичната ръчна спирачка предотвратява потребността от ръчна спирачка преди овакантяване на автомобила или при потегляне. Ергономичността на шофиране е подсилена. Друго преимущество е неналичието на лост, което освобождава място в централната подпора.
Renault EASY CONNECT: улеснено преживяване от началото до края

Осигуряването на достъп до електрическа мобилност за допустимо максимален брой хора включва предложение на лесни и приятни услуги в сходство с очакванията на все по-свързаната клиентела. За Renault електрическият автомобил е предопределен да опрости живота на лидера и пасажерите. Добре дошли в Easy Electric Life!

С Renault EASY CONNECT, новото Renault ZOE дава отговор на нашите все по-свързани животи. Автомобилът съчетава новата мултимедийна система Renault EASY LINK и приложението MY Renault, предлагайки на водачите набор от приложения и услуги, предназначени да ги съпровождат по време на ежедневните им действия.
Свързаната навигация на Renault EASY LINK дава възможност за обзор на картата, показана на мултимедийния екран, с един поглед. Най-близките зарядни станции са ясно обозначени. Картата също е обогатена с информация за трафика в реално време, предоставена от TomTom, както и с нови функционалности, като вариантите за търсене в Гугъл за адреси.
Базата данни на навигационните карти на EASY LINK се актуализира постоянно, автоматично и транспарантно за потребителя, чрез функционалността „ Автоматично обновяване на картата “.
На 10-инчовия екран на арматурното табло картата се демонстрира дружно с екометъра, който дава информация за ефективността на регенеративното спиране и предизвиква лидера да оптимизира пробега на автомобила, шофирайки екологично.
Потребителят избира оформлението на дисплея, тъй че да показва предпочитаната от него информация. Както при мултимедийния екран, оформлението и настройките могат да бъдат адаптирани така, че да дават отговор най-добре на техния начин на потребление.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР