Удоволствие беше да чакаме и да си бъбрим с комшийките,

...
Удоволствие беше да чакаме и да си бъбрим с комшийките,
Коментари Харесай

Варненка си спомня: Опашката беше Фейсбука по времето на комунизма

Удоволствие беше да чакаме и да си бъбрим с комшийките, да споделяме в кой магазин са „ пуснали “ някоя хубава стока, да се оплачем от снахите и зетьовете, спомня си Надежда Косева от Варна

" Едно време нашият фейсбук бяха опашките по магазините, на които се редяхме всеки ден ", споделя спомените си Надежда Косева от Варна пред вестник " Ретро ". Флагман.бг препечатва нейното писмо в продължение на рубриката си " Спомени от соца ".

" Аз и моите приятелки пенсионерки, въпреки да гоним 80-те, опитваме да сме в крайник с новите технологии. Внуците ни учат по какъв начин да влизаме във фейсбук, с цел да си уплътняваме многото свободно време. На мен да вземем за пример младите ми купиха таблет и всеки ден ми демонстрират по какъв начин да работя. Така в мрежата си приказваме от време на време със съученички от други градове, които към момента са живи, обменяме си готварски предписания и се поздравяваме за празниците, че дори разясняваме и политиците, дето най-вече ни ядосват.

Удоволствие беше да чакаме и да си бъбрим с комшийките, да споделяме в кой магазин са „ пуснали “ някоя хубава стока, да се оплачем от снахите и зетьовете, да обменим най-пресните злословия от квартала. Да вметна, че в действителност се редяхме за карантия, за самун, за дефицитни плодове и зеленчуци, но най-малко всички артикули бяха същински и питателни, не като през днешния ден.

Сега към този момент сме запалени по фейсбука и гордо можем да се наречем  интернет пенсионерки. Какво да се прави – нали би трябвало да сме съвременни баби. "

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР