Удовлетворени сме от заявката на 13 участника в реализацията на

...
Удовлетворени сме от заявката на 13 участника в реализацията на
Коментари Харесай

Петков: Реализацията на „Белене“ ще даде друг тласък на развитието на България

„ Удовлетворени сме от поръчката на 13 участника в реализацията на плана АЕЦ „ Белене “. Това съобщи на конференция ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков.

“Това е доста мощно удостоверение на разбора, който АБВ направи в годините и с който аргументирахме нуждата от неотложно осъществяване на „ Белене “. Участието на 13 претенденти, включително стратегически вложители, основни компании със международна значителност с заявления за продуктово вложение, воля да се ангажират като миноритарни участници и заявления за закупуване на ток са доказателство, че Политическа партия АБВ е права да се започва построяването на 100% държавна централа. Представителите на Китай и Русия, които участваха в преговорния развой, постоянно са посещавали Сърбия и Северна Македония с подготвеност авансово да договорят изкупуване на електрическа енергия. За нас е неразбираемо за какво България не го прави, а го прави стратегически вложител ”, разяснява ръководителят на Политическа партия АБВ.

Румен Петков дефинира реализирането на енергийния план като доста сериозен знак към българския обичай и стопанска система.

„ Ние даваме опция на българския бизнес в дълготраен проект да купува сила на постоянна предсказуема цена. Изграждането на АЕЦ „ Белене “ ще даде подтик на Централна и Северна България ”, сподели още Петков.

Председателят на Политическа партия АБВ изрази разбиране също, че решението е закъсняло, без значение, че е значимо и уверено. Той акцентира нуждата от това да бъде преодоляно забавянето и позволените зависимости срещу националния и публичен интерес. Петков е безапелационен, че не трябва да бъде забравян корена на грешките – 2008 година планът беше спрян от Сергей Станишев, в следствие, замразен от Бойко Борисов, през днешния ден налице е опция за огромна крачка, която да отговори на публичните потребности – крачка, която да даде различен подтик на развиването на България и друго отношение на вложителите към страната ни.

Зам.-председателят на партията Любомира Ганчева уточни, че реализацията на нуклеарната централа дава други гаранции за екологичната сигурност на България. „ Това е значим план и за енергийната, и за националната сигурност ”, добави тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР