Удовлетворени сме от решението депутатите да не взимат заплата, а

...
Удовлетворени сме от решението депутатите да не взимат заплата, а
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: За съжаление от ГЕРБ все още не ни чуват за постоянно действащ Икономически съвет


Удовлетворени сме от решението депутатите да не взимат заплата, а тя да отива като подаяние непосредствено за битка с COVID-19. То беше реализирано вследствие на доста съвещания с всички парламентарни групи.

Това разяснява за Сутрешен блок по Българска национална телевизия националният представител Искрен Веселинов. Той е съпредседател на ПГ „ Обединени патриоти “ и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация.

Според него с този акт депутатите показват съпричастност, българският парламент е посочил по какъв начин се работи в условия на тежка обстановка.

За страдание не сме послушани от по-големия сътрудник в ръководещата коалиция – ГЕРБ, Икономическият съвет да стане непрекъснато настоящ орган. Идеята е ограниченията, които се оферират, да бъдат оптимално подкрепени в обществото. Този съвет би трябвало да продължи да работи до момента в който икономическата обстановка в страната се стабилизира, изясни Искрен Веселинов.

Идеята на Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация е Националният стопански съвет към Министерски съвет да стане непрекъснато работещ орган, като към него с право на глас се включват с изключение на актуалните членове и по един специалист от парламентарно показаните партии, а също и водещите икономисти и финансисти. Към неговите функционалности следва да се добави: да създава и предлага на Министерски съвет ограничения за възобновяване на стопанската система след актуалната криза; да събира информация за забавените капиталови планове в страната, аргументите за тяхното закъснение и правене на оферти за нормативни и законодателни ограничения за по-бързото им осъществяване в България, като се проучва всеки проект; да се разпореди да събира информация от банките кои кредитополучатели ще са най-затруднени да обслужват заемите си и доколко.

Народният представител изясни в ефира на Българска национална телевизия, че има положителни стъпки като безлихвени заеми за дребния бизнес, каквото концепция от Вътрешна македонска революционна организация лансираха първи, само че има още доста незащитени в икономическо отношение хора.

Парите на страната не би трябвало да се харчат необмислено. Мерките би трябвало да са съответни и в посока да не се срине стопанската система и да не останат стотици хиляди българи без приходи, съобщи Веселинов.

Той изрази вяра президентът да не наложи несъгласие на измененията в закона за изключителното състояние.

Искрен Веселинов употребява ефира, с цел да честити празника на българските медици.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР