Удовлетворен съм от срещите си с българския външен министър, с

...
Удовлетворен съм от срещите си с българския външен министър, с
Коментари Харесай

Дмитро Кулеба: Тези, които не ни помагат, помагат на Русия

Удовлетворен съм от срещите си с българския външен министър, с премиера и с президента. България направи много във връзка с интеграцията на украинците, отнесохте се повече от добре с бежанците, което ние високо оценяваме. Това съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба, откакто взе участие в закрита парламентарна външна комисия в Народното събрание през днешния ден.

Що се отнася до военно-техническата помощ, аз ще се съобразя с вашата вътрешна политика и ще оставя крайното решение на българското държавно управление, само че желая още един път да подчертая – тези, които приказват срещу военната помощ за Украйна, на процедура поддържат съветската експанзия и избиването на украинския народ, съобщи той.

Кулеба благодари на България за положителното отношение към украинските бежанци. " Кога ще получим военна помощ от България, зависи от политическата полемика в Народното събрание, до тогава ще се борим с каквото имаме ", сподели Дмитро Кулеба.

В началото на съвещанието ръководителят на отрасловата комисия Венцислава Любенова приветства Кулеба и му благодари за визитата. Тя изрази поддръжката на българския парламент към Украйна в този сериозен миг. " Предложенията за изпращане на оръжие в Украйна бяха върнати за доизясняваме на механически детайлности. Днес в случай че бъдат импортирани, ще бъдат прегледани ", сподели тя в коридорите на Народно събрание.

 Атанас Михнев, Политическа партия Атанас Михнев, Политическа партия Източник: Zonanews
Позицията на Политическа партия е за изпращане на оръжие в Украйна, сподели Атанас Михнев. " Ние засвидетелствахме нашата твърда поддръжка ", добави той.

По-рано Кулеба се срещна и с президента Румен Радев на " Дондуков” 2. Българският държавен глава увери украинския външен министър, че страната ни ще продължи да оказва цялостна поддръжка на Украйна в границите на нашите благоприятни условия.

Следобедът външната комисия ще заседава още веднъж. Ще бъде изслушан външният министър Теодора Генчовска по настоящи въпроси.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР