Удостоверенията за завършено предучилищно образование ще се предоставят на родителите

...
Удостоверенията за завършено предучилищно образование ще се предоставят на родителите
Коментари Харесай

Приемът на първолаци във Варна започва на 2 юни, удостоверенията за предучилищно образование-по електронен път!

 Удостоверенията за приключено предучилищно обучение ще се дават на родителите по електронен път и при записването на бъдещия възпитаник е належащо да бъде показано единствено копие на документа, оповестяват от дирекция " Образование и юношески действия “ към Община Варна.

Няма да се изисква и показване на документ за адресна регистрация и уседналост в случаите, в които детето не попада в базата данни. Същата единствено ще се заявява при кандидатстване и след това ще се ревизира по длъжностен ред. При подаване на заявление с погрешна информация, детето губи мястото, на което е класирано. 

През тази година, поради изключителното състояние, електронният банкет в първи клас в общинските учебни заведения на територията на община Варна ще стартира на 2-ри юни.

На сайта  https://school.is-vn.bg/е оповестена нова графа " Често задавани въпроси и отговори “, която ориентира родителите по кое време, къде и по какъв начин да подадат заявление за кандидатстване на детето за банкет в първи клас, по какъв начин да употребяват опциите оптимално, с цел да не остане детето отвън класацията още на първо класиране; какво е належащо да създадат, с цел да запишат детето си, откакто бъде класирано и какви документи са нужни за записването му.  На тези и други въпроси родителите могат да открият отговор (тук - https://school.is-vn.bg/documents/2020/frequently_questioned_answers.pdf).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР