Удостоверенията за избор на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова

...
Удостоверенията за избор на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова
Коментари Харесай

Приоритет на Галина Стоянова ще е всеки гражданин на Казанлък 

Удостоверенията за избор на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова (ГЕРБ), на 37-те общински съветници и на кметовете на обитаеми места през днешния ден бяха връчени от ръководителя на Общинската изборна комисия Здравко Балевски на тържествено съвещание на новосформирания общински съвет в Града на розите. Заседанието беше намерено от регионалния шеф на Стара Загора Гергана Микова.
След полагането на клетва беше изработен избор за ръководител на локалния парламент. Бяха издигнати две кандидатури - на Николай Златанов от ГЕРБ и на Моника Динева от Българска социалистическа партия. С поддръжката на 24-ма съветници беше определен Златанов, който оглавяваше съвета и в предходния мандат
В първото си изявление кметът Галина Стоянова благодари за доверието на гласоподавателите и разгласи, че ще работи с всички политически групи в общинския съвет и съобщи, че ще работи за родителите и децата на Казанлък.
„ Заявявам безапелационното си предпочитание да работя с всички групи общински съветници и ще го потвърдя с първите си три стъпки, които в този момент ви предлагам и ще внеса на първото съвещание за бюджет 2020 г . ", сподели Стоянова.
Първата стъпка на кмета е предложение за едногодишна финансова поддръжка за всяко новородено дете в Казанлък под формата на ваучер на цената на нужното количество памперси за развъждането му. Ако съветниците одобрят предлагането й, ваучер ще получават родители, които се обезпечават, имат непрекъснат адрес и не получават обществени помощи.
Втората стъпка е предложение за понижаване на цената на купона за хранене за децата от 0 до 3 години в Детска млечна кухня от 1 лев на символичните 50 стотинки.
Увеличаване с 50% на цената на един храноден на децата от детските ясли и градини за сметка на бюджета,е третата стъпка, която ще предложи Галина Стоянова. 
И трите оферти са в интерес на младежите, които остават или ще се завърнат в община Казанлък, образовани, работливи и водени от любовта си към родния край и корените си, в поддръжка на раждаемостта и демографската политика “, сподели кметът. Според нея нужните финансови запаси могат да се понесат тъкмо в този момент. Тя съобщи, че с помощта на положителното ръководство през последните 8 години през днешния ден е допустимо да се подтикват младите фамилии и  да се намерения за по-силна обществена политика за възрастните хора .
" Грижата за всеки един от нашите съграждани ще бъде мой приоритет през идващите 4 години . Обичам Казанлък и ще продължа да работя с чест и морал за престижа на прелестната ни Долина и обичната ни община “, сподели още Стоянова.
В новия общински съвет в Казанлък влязоха 5 партии и обединения. От 37-те му членове 13 са на ГЕРБ, 9 - на Българска социалистическа партия за България, 8 - на локалната коалиция „ Алтернативата на жителите “, 6 - на и 1 - на Вътрешна македонска революционна организация. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР