Удостоверения за ваксинация или преболедуване на Covid-инфекция биват изисквани за

...
Удостоверения за ваксинация или преболедуване на Covid-инфекция биват изисквани за
Коментари Харесай

Все повече европейски държави въвеждат ковид пропуски

 Удостоверения за имунизация или преболедуване на Covid-инфекция биват изисквани за визити на публични места от ден на ден европейски страни.

От на следващия ден във Франция здравен пропуск ще бъде нужен и за визити в заведенията за хранене и кафенетата, при пътешестване с рейс, трен или аероплан, както и в лечебните заведения. 

Подобно е покритието на зеления пропуск и в Италия, като от 1 септември действието му ще бъде разширено и за вътрешните полети, железопътния превоз и някои фериботни линии. 

В Австрия мярката е в действие за заведения за хранене, хотели и спортни центрове, а в Дания - за фризьорските салони и спортните центрове. 

В Германия отделните провинции вземат решение какви да бъдат рестриктивните мерки, като в някои се изисква здравен документ за хотелите, кината и спортните зали. 

В Испания системата е сходна, като северната провинция Галисия неотдавна стана първата, която вкара здравен пропуск за питейни заведения, заведения за хранене и нощни клубове в обитаемоте места с най-вече инфектирани.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР