Удобна и безопасна. Сгъваема каска за велосипед, която лесно се

...
Удобна и безопасна. Сгъваема каска за велосипед, която лесно се
Коментари Харесай

Зелена светлина: Евтини сгъваеми каски за велосипедисти

Удобна и безвредна. Сгъваема каска за велосипед, която елементарно се побира в чанта. Свива се и се разгъва за секунди. Изобретена е от петима лондончани. Запалени велосипедисти. След като станали очевидци на няколко произшествия с колоездачи, решили, че би трябвало да създадат нещо, с цел да се усъвършенства сигурността на колоезденето в градски условия.

- Защо хората не носят каски ли? Заради неудобството. Някои хора ги заключват за велосипедите, други ги носят в раници. За това искахме да създадем сгъваема каска, която елементарно да се сгъва и да се прибира в чантата.

Така се появила - тя. Сгъваемата каска, която se sviva do размерите на книга.

Сам Тери, основател на сгъваемата каска: Идеята ми хрумна през 2011-та година. Точно, когато се появиха велоалеите на Борис Джонсън. Много малко от велосипедистите носеха каски. Няколко години разработвах каската. И през лятото на 2017-та тя беше приключена и мина всички проби за сигурност.
Не, че Сам и приятелите му са първите, които се сещат да създадат сгъваема каска. Tяхната, обаче, е доста по-евтина от останалите. Направена е от рециклирани материали. Изградена от пет елементи, свързани с гумено покритие. А дизайнът ѝ е оптимално банален.

Сам Тери: Искахме да създадем каска, която се употребява елементарно. Да няма комплицирани клипси и механизми. Само я разгъваш и я слагаш на главата си. В нея има вградени дребни магнити, които я държат сгъната. Освен това дизайнът ѝ разрешава елементарно да се оформя съгласно размера на главата.
Плановете на Сам не се изчерпват с изобретяването на сгъваемата каска. Той към този момент проектира детски разновидности. Но има и още фантазии.

Сам Тери: Следващият ни модел каска към този момент е плануван. Но желаеме да създадем повече артикули за градското колоедзене, което да го създадат по-лесно и по-удобно.

Има доста неща, които би трябвало да бъдат направени, с цел да се усъвършенства сигурността на колоезденето в градски условия, признава Сам. Трябва да се създадат положителни велоалеи, да се промени мисленето на водачите. Но основаването на комфортни, евтини и безвредни каски е положително начало, счита лондончанинът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР