Удивителна е енергията, с която жителите на кв. Кършияка се

...
Удивителна е енергията, с която жителите на кв. Кършияка се
Коментари Харесай

Отрязаха 64 здрави дървета в пловдивски парк, хората излязоха на протест

Удивителна е силата, с която жителите на кв. " Кършияка " се сплотиха и за броени дни държат високо напрежението у вложители, решили да унищожат парк, който е единствена зелена повърхност в региона. Кварталът е на хубаво място, покрай Марица и новото строителство настойчиво го сгъстява. Когато на 9 март тук почва санитарна сеч на огромните дървета в парка, ситуиран върху 16 дка, хората към момента не подозират какво следва.
След като , непринудено се ражда първият митинг, а след него следват и други дейности. През миналата седмица хората от квартала, проведени от Асен Костов, съумяха да трансформират дневния ред на общинската сесия. Те внесоха подписка, която бе подкрепена от повече от 2 100 души, да схванат от кое място идва казусът и да засадят 40 млади фиданки, подарък от районния кмет. Грешката, употребена сносно от вложителите, идва от Министерството на районното развиване и благоустройство, което е издало кадастрална карта на региона с променено предопределение на терена на парка. В общия градоустройствен проект паркът си е парк.

Сред протестиращите през днешния ден имаше всевъзможни хора - и възрастни, и млади, и майки с колички и деца, които като всички малчугани, играеха измежду отсечените дървета. В митинга се включиха и няколко политически сили, само че наличието им не беше прекомерно добре посрещнато от множеството, което очевидно към този момент не има вяра на обещания и вижда предизборни планове даже и в най-съзнателните старания да се поправи обстановката.

Във вторник, 19.03.19 година, следва тристранна среща. В нея ще вземат участие вложителят, който бе спрян сега, когато бе почнал да огражда парка, кметът на Пловдив Иван Тотев и водачът на митингите Асен Костов. Другата неделя (24.03.19 г.) ще бъде извършен нов митинг, обявиха хората желанието си да създадат всичко допустимо, с цел да спасят своя парк.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР