„Удивен съм от решението на САЩ да наложи забрана за

...
„Удивен съм от решението на САЩ да наложи забрана за
Коментари Харесай

Посланик Макаров за съдия Миталов: Има презумпция за невиновност и САЩ трябва да представят доказателства за решението си

„ Удивен съм от решението на Съединени американски щати да наложи възбрана за влизане в страната на арбитър Антон Миталов поради корупция. Аз не знам какви са основанията им за това решение във връзка с него и цялото му семейство. Аз не зная дали те изобщо са имали желание да пътуват в Америка или където и да е било другаде. Но като цяло всяко обвиняване се нуждае от доказване. Това е напълно обикновено. Все отново живеем в цивилована страна, в България и има един принцип в правото - презумпцията за непорочност до доказване на противното ".
Така посланикът на Русия у нас Анатолий Макаров отговори на въпрос на КРОСС за решението на Щатите да наложи възбрана за влизане в страната на съдията от Специализирания углавен съд Антон Миталов и фамилията му.
„ Докато виновността на индивида не бъде потвърдена и няма доказателства за нея, той не може да бъде упрекван. ", добави посланика.
Анатолий Макаров изясни още, че не познава персонално съдията и не знае нищо за него, нито за активността му или контактите му.
„ Четох мнението на сътрудниците му, че в никакъв случай не е бил уличаван в корупция и не е имал някакви професионални пропуски или нарушавания. Чух за решението на Висшия правосъден съвет, който е изискал от американската страна да даде някаква информация и доказателства за решението си. Факти, за които българската страна може би не знае. Но аз мисля, че има задоволително способи и способи арбитър Миталов да отбрани своята чест и професионално достолепие. Навярно в цивилозованото гражданско общество има такива понятия като чест и отбрана на репутацията. Това е позицията ми за момента. Но ще забележим по какъв начин ще се развият нещата ", заключи посланникът и добави, че е учуден от тази история.
Изказването беше направено по време на церемонията по полагането на венци пред паметника на граф Игнатиев в Докторската градина в чест на Деня на дипломата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР