Удинезе се изкачи до 15-ата позиция в класирането на Серия

...
Удинезе се изкачи до 15-ата позиция в класирането на Серия
Коментари Харесай

Удинезе смачка Болоня и се отдалечи от опасната зона

Удинезе се изкачи до 15-ата позиция в класирането на Серия А след класическа победа с 3:0 против Болоня в мач от 18-ия кръг на Серия А.

„ Бианконерите “ са с актив от 17 точки, на 3 от зоната на изпадащите, където са Каляри, Емполи и Салернитана.

В същото време провалянето е удар по упоритостите на Болоня, защото отборът е в челото на таблицата – пети с 31 точки, само че към този момент изостава на две от топ 4.

Домакините от Удинезе владееха протичащото се на терена от началото и излязоха напред в резултата в средата на първата част. Роберто Перейра се озова на чиста позиция и прати топката в мрежата за 1:0.

Опитите на гостите да възстановят равенството не се увенчаха с триумф до края на първото полувреме. Малко след почивката Удинезе постави точка на разногласието с два бързи гола. В 48-ата минута Лоренцо Лука беше изведен на чиста позиция и осъществя.

Четири минути по-късно Мартин Пайеро повиши на 3:0. Той стреля от придвижване от границата на наказателното поле.

Час игра след началото Удинезе стигна до още един гол, който обаче не беше зачетен поради засада. Разочароващият хап беше за Лоренцо Лука.

Нервите на старши треньора на Болоня Тиаго Мота не устояха. В 83-тата минута той беше изпъден с пряк червен картон. До края резултатът се резервира неизменен и Удинезе се поздрави със скъпоценните три точки.

По същото време Каляри и Емполи не съумяха да си вкарат и приключиха наедно 0:0. Двата тима остават надлежно на 18-о и 19-о място с 14 и 13 точки в активите си.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР