Уди Алън и Миа Фароу реализират 13 общи филма за

...
Уди Алън и Миа Фароу реализират 13 общи филма за
Коментари Харесай

По актьорите ще ги познаете

Уди Алън и Миа Фароу осъществят 13 общи кино лентата за 12 години взаимна работа.

Защо да променяш нещо, когато то е потвърдено сполучливо – тази негласна максима очевидно споделят значително холивудски режисьори, а и освен. Работата в екип сигурно не е за всеки, по тази причина мнозина избират да заложат на тествана към този момент композиция с артист на огромния екран, изключително когато от главно значение за реализацията на плана е стиковката с въпросния човек. „ Монитор “ направи къс лист на най-любопитните двойки режисьор-актьор, чиято дружна работа в киното може да бъде позната от километри.

Ексцентрикът Уди Алън е пословично пореден в желанието си да изстиска оптимално от своите любимци в актьорските среди. Надали е изненада за някого, че тези любимци са главно дами, а с доста от тях режисьорът е имал връзки и отвън снимачната площадка. С паметен статут, да вземем за пример, се трансформира историята му с Миа Фароу. Двамата се срещат след триумфа на лентата на Алън от 1977 година - „ Ани Хол “, за която той си печели номинация за „ Оскар “ за най-хубав режисьор, артист и автентичен сюжет - успех, който до това време е бил постиган само от Орсън Уелс с неговия „ Гражданинът Кейн “.

12 години след първата среща сред Алън и Фароу, двамата към този момент са работили по 13 заглавия дружно. Уви, бурната им връзка на и отвън снимачната площадка дефинитивно завършва, откакто режисьорът стартира съкровен контакт с осиновената щерка на Миа – Сун И Превин, с която подписва и брак няколко години по-късно. Сред по-популярните филми на Алън с Фароу са „ Бродуейският Дани Роуз “, „ Хана и нейните сестри “, „ Съпрузи и съпруги “ и други

В листата с вдъхновения на четирикратния притежател на „ Оскар “ попада и друга негова възлюбена, а точно Даян Кийтън, с която работят взаимно и по „ Ани Хол “. Говорейки за фаворитки на Алън, няма по какъв начин да пропуснем и Скарлет Йохансон. Русата изкусителка се включва в три заглавия на своя киноидол, най-известният измежду които безспорно е „ Вики Кристина Барселона “.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР