Уди Алън Британският актьор и носител на Оскар Колин Фърт

...
Уди Алън Британският актьор и носител на Оскар Колин Фърт
Коментари Харесай

Примката на секс скандала се затяга и около Уди Алън


Уди Алън

Британският артист и притежател на " Оскар " Колин Фърт е следващият представител на киноиндустрията, разграничил се от режисьора Уди Алън, заяви Контактмюзик.

На фона на разразилия се секс скандал в Холивуд, белязал редица авторитетни мъже, публичното внимание се насочи и към 82-годишния Алън, упрекнат от осиновената си щерка Дилън Фароу, че е упражнявал полов тормоз, когато е била малолетна.

Ден по-рано 32-годишната Фароу даде първото си телевизионно изявление по скандалната тематика, в което настоя, че споделя истината.

Миналата седмица младият артист Тимъти Шаламе, който с ролята си в гей драмата " Призови ме с твоето име " има сериозен късмет за оскарова популярност, оповести, че ще подари за щедрост хонорара си от кино лентата " Дъждовен ден в Ню Йорк " на Уди Алън. 22-годишният Шаламе съобщи, че не желае да се " възползва " от взаимната си работа с режисьора.

Тимъти Шаламе последва образеца на актрисите Ребека Хол, Елън Пейдж и Мира Сорвино, които също направиха дарения или показаха съжалението си, че са работили с Алън.

Миналата седмица режисьорката на кино лентата " Лейди Бърд " Грета Гъруиг, която се е снимала в продукцията " На Рим с обич " (2012) на Уди Алън, съобщи, че повече няма да работи с нейния основател. " Ако тогава знаех това, което ми е известно в този момент, в никакъв случай нямаше да се фотографирам във кино лентата. Занапред няма да работя с него ", показа Гъруиг.

Сега същото направи и Колин Фърт, който се е снимал във кино лентата " Магия на лунна светлина " (2014) на Уди Алън.

Миналата година Фърт се разгласи обществено и против продуцента Харви Уайнстийн, упрекнат в полови похищения от десетки дами. Продуцентската компания на Уайнстийн, от която той беше уволнен, стои зад кино лентата " Речта на краля ", отличен с " Оскар " и донесъл на английския артист най-престижния приз в киното за основна мъжка роля.

Обвиненията против режисьора

Името на Дилън Фароу нашумя през 2014 година, когато тя написа отворено писмо до в. " Ню Йорк таймс ", в което упрекна осиновителя си Уди Алън, че й е посягал полово, разкривайки, че това се е случило за първи път през 1992 година, когато е била едвам на седем години. Режисьорът отхвърли обвиняванията на осиновената си щерка и съобщи, че те са изфабрикувани от майка й Мия Фароу - негова някогашна дългогодишна партньорка, за да опетни името му. " Не съм блудствал с Дилън ", съобщи тогава Алън.

През 2016 година Ронан Фароу, синът на Мия Фароу и Уди Алън, написа есе, с което обществено засвидетелства цялостната си поддръжка за сестра си Дилън в обвиняванията й против татко им.

Вчера в изявление за " CBS This Morning " Дилън Фароу описа: " Бях заведена в малко таванско помещение. Той ме инструктира да легна по стомах и да си играя с играчката влакче на брат ми. Седна зад мен, тъкмо до вратата. И до момента в който аз си играех с влакчето, той злоупотреби полово с мен. Като седемгодишно дете това, което можех да кажа, бе, че той ме пипа по моите срамни елементи. Като 32-годишна стара жена споделям, че той допира срамните устни и вагината ми с пръст ", сподели Дилън.

Защитата на Алън

В отговор Уди Алън още веднъж отхвърли обвиняванията в полови похищения на доведената си щерка, като упрекна семейство Фароу, че " цинично се е възползвало " от вълната Уайнстийн, с цел да възобнови своите голословни изказвания.

Новото опровергаване на артиста беше направено по време, в което изявлението на Дилън Фароу още течеше по малкия екран.

Режисьорът посочи, че по случая отпреди 25 години са били осъществени две задълбочени следствия от профилираните организации за отбрана на детето. Те се водели в Кънектикът и в Ню Йорк, като и в двата случая се стигнало до извода, че детето е било накарано от гневната си майка да опише тези истории по време на тежка бракоразводна процедура. 82-годишният Алън напомни, че по-големият брат на Дилън, Моузес, е бил очевидец по какъв начин майката Мия е настройвала сестра му против Уди, с цел да го изкара " рисков полов див звяр ".

" За страдание по всяка възможност този сюжет е проработил и съм сигурен, че Дилън има вяра в това, което твърди ", заключава режисьорът.

Засега единственият, засвидетелствал поддръжката си за Уди Алън, е артистът Алек Болдуин засвидетелства поддръжката си за Уди Алън.

Болдуин, който се е снимал в три кино лентата на Алън, написа в Туитър, че " отричането " от режисьора е " незаслужено " и го натъжава. Актьорът добавя, че за него взаимната работа с Уди Алън е била " привилегия ".

Алек Болдуин споделя още, че не омаловажава изказванията на Дилън Фароу, само че отбелязва, че тематиката е деликатна, и припомня, че против режисьора в никакъв случай не са повдигани престъпни обвинявания.

82-годишният Уди Алън има четири награди " Оскар " - три за автентичен сюжет за " Ани Хол ", " Хана и нейните сестри " и " Полунощ в Париж " и една за постановка за " Ани Хол ". Негови нови филми излизат съвсем всяка година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР