Уди Алън съди Amazon Studios за нарушаване на договора им чрез отказ

Уди Алън съди Amazon Studios за нарушаване на договора им чрез отказ ...

Уди Алън съди Amazon за 68 милиона долара.


Уди Алън съди Amazon Studios за нарушаване на договора им чрез отказ да разпространяват последния му филм.
Селена Гомес влиза във филм на Уди Алън Уди Алън отхвърли обвиненията срещу него като "неверни и позорни" Осиновената дъщеря на Уди Алън го обвини, че я е изнасилил
83-годишният режисьор иска над $68 млн. обезщетение за причинени вреди от компанията.

Amazon пусна два филма на Алън и разпространява неговата тв програма Crisis in Six Scenes, но не и последния му филм A Rainy Day in New York.

От Amazon Studios засега не коментират.

Жалбата е внесена в четвъртък в Ню Йорк. В нея Алън твърди, че от Amazon се отказали от договора през юни 2018 г. заради обвиненията, че е насилвал сексуално осиновената си дъщеря Дилън Фароу през 1992 г. В документа се посочва обаче, че преди сключването на договора от компанията са знаели за "безпочвените" обвинения на Фароу и че те не могат да бъдат основание за прекратяване на договора от страна на Amazon.

Филмът A Rainy Day in New York е заснет през 2017 г. В актьорския състав са Джуд Лоу, Ребека Хол, Селена Гомес и Тимъти Шаламе. Някои от актьорите се оттеглиха от проекта, а Шаламе обяви през 2018 г., че ще дари заплатата си за благотворителност. Миналата година Лоу определи като много срамно отлагането на филма пред Vanity Fair и допълни, че ще обмисли внимателно дали някога отново да работи с Алън.

Източник: offnews.bg