Удай Котак, милиардерът, който е начело на индийската Kotak Mahindra

...
Удай Котак, милиардерът, който е начело на индийската Kotak Mahindra
Коментари Харесай

Най-богатият банкер в Азия с мрачна прогноза за капиталовите пазари

Удай Котак, милиардерът, който е отпред на индийската Kotak Mahindra Bank, предизвести, че вложителите на международните пазари на акции са прекомерно самоуверени и подценяват рисковете.

" Навсякъде по света има прекален оптимизъм и подценяване на риска на фондовите пазари. Хората са прекомерно самодоволни, без значение дали става дума за Съединени американски щати, Европа или другаде ", съобщи пред Bloomberg Котак в коридорите на Световния стопански конгрес в Давос.

Индексът S&P 500 затвори с нов връх във вторник, откакто мощното начало на сезона на облагите продължи. Инвеститорите в разрастващите се пазари също се придържат към рискови позиции, като експозицията към активи в развиващия се свят доближава най-високото равнище от април 2015 година, съгласно Института за интернационалните финанси.

 Котак е потвърден финансов специалист
Източник:

Котак е потвърден финансов специалист

Световните финансови ръководители, които се събраха в Давос, предизвестиха, че вложителите могат да бъдат пострадали от повишаващите се лихви на централните банки. Международният валутен фонд предизвести в понеделник, че рецесията може да е по-близо в сравнение с мнозина чакат, макар че растежът се ускорява.

Котак, чието положение от 10.9 милиарда $ го трансформира в най-богатия банкер в Азия и осмият най-богат индиец, съобщи, че строгите огранчиения на премиерa Нарендра Моди по отношение на парите в брой насочват вложенията към националния фондов пазар.

Основният показател на акциите в страната е натрупал към 45% от края на 2016 година, едно от най-хубавите представяния измежду повече от 100 световни показателя, проследявани от Bloomberg.

Голяма фуния

 Лошите заеми в Индия са все по-голям риск за банковата система
Източник:

Лошите заеми в Индия са все по-голям риск за банковата система

" Това основава огромна фуния от пари, идващи от локалните спестители в дребна тръба от акции. Ще бъда внимателен към секторите с дребна и междинна капитализация на индийския фондов пазар, тъй като са застрашени от балон ", изясни банкерът.

Той е концентриран в търсене на евтини активи, защото Индия се пробва да почисти 210 милиарда $ неприятни заеми в банковата си система. Според последните данни съотношението на неприятните заеми на Kotak Mahindra Bank възлиза на 2.3% от общото кредитиране - към 1/4 от равнището, следено в цялата промишленост.

" Трябва да бъдем търпеливи. Можем да отделим времето си и да изберем подобаващата опция на подобаващата цена. Mного неща предстоят през идващите 12 до 18 месеца и би трябвало да сме готови ", посъветва Котак.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР