Ударно начало на кинофестивала в Кан даде председателят на тазгодишното

...
Ударно начало на кинофестивала в Кан даде председателят на тазгодишното
Коментари Харесай

С предупреждение за "невежите" световни лидери започна фестивалът в Кан

Ударно начало на кинофестивала в Кан даде ръководителят на тазгодишното жури Алехандро Гонсалес Иняриту. Той упрекна международните водачи, че ръководят посредством " гняв, яд и неистини " и изрече безпокойство, че преобладаващата изразителност във връзка с емиграцията, в това число концепцията за стена на границата сред Съединени американски щати и Мексико, може да докара до нова международна война, съобщи " Би Би Си ".

55-годишният режисьор, който е и първият мексиканец, оглавил журито на фестивала в Кан, държа тирада преди премиерата на откриващия филм " Мъртвите не умират " на Джим Джармуш. " Аз съм напълно против това, което се случва сега, това е незнание ", означи той и добави, че се надява нещо да спре тази рискова наклонност, която " може да ни върне към 1939 година "

Иняриту засегна и тематиката за измененията в климата. " Светът се топи, а тези хора ни ръководят посредством гняв, яд и неистини. Те пишат измислици и вършат по този начин, че елементарните хора да имат вяра, че това са действителни неща и обстоятелства ", сподели той.

" Аз не съм политик, само че като актьор мога с отворено сърце да показвам своето мнение посредством специалността си и да бъда правилен на това, което оставям след себе си посредством своята работа ", приключи той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР