Ударна вълна от жалби няма въпреки данните за обороти, които

...
Ударна вълна от жалби няма въпреки данните за обороти, които
Коментари Харесай

Близо 100 жалби са подадени в Комисията за защита на потребителите около Коледа

Ударна вълна от тъжби няма макар данните за обороти, които са осъществени и парите, които консуматори са изхарчени за дарове. Това сподели пред  Българска национална телевизия Димитър Маргаритов, ръководител на Комисията за отбрана на потребителите, който разяснява, че това евентуално се дължи на засилените инспекции и предизвестията.

Той добави, че няма съществени тъжби. В интервала Коледа - Нова Година към 100 тъжби са получени като една част са имали съвещателен темперамент за непотребни дарове или за претенция на дефектна стока.

 

За дефектните артикули Маргаритов разяснява, че претенция е едно от главните потребителски права и е доста строго и ясно в детайли написано като отговорност на този, който би трябвало да извърши ремонта.

 

В студиото на Българска национална телевизия Маргаритов разяснява, че над 20 000 тъжби годишно се подават като половината са за дефектни артикули и отвод за осъществяване на ремонт или опит да бъде отстранена отговорността на продавача и трансферирана на някакъв сервиз, който по думите на ръководителя може да е сътрудник, само че по закон не е лицето, която би трябвало да носи отговорност.

По думите му, в случай че една стока е закупена онлайн, може да бъде върната или сменена, в случай че търговеца поддържа тази процедура, в 14-дневен период. За да стане това потребителят би трябвало да има някакъв документ като най-малко гаранционна карта, с цел да бъде ясно кой е продавач и от къде е закупена.

/24 часа

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР