Ударите от мълния не бива да водят до такива последствия,

...
Ударите от мълния не бива да водят до такива последствия,
Коментари Харесай

Майстор по висш пилотаж назова причините за трагедията с лайнера SSJ-100 в Москва

Ударите от гръмотевица не трябва да водят до такива последици, изяснява Андрей Краснопьоров, летец-инструктор първи класАндрей Краснопьоров, летец-инструктор първи клас, занаятчия на спорта по върховен пилотаж, назова пред НТВ съвкупността от аргументи, довели до злополуката по време на спешното кацане на SSJ-100 в летище Шереметиево в Москва, написа Блиц.

``
реклама
- Известно е, че гръмотевица е блъснала самолета, това ли е главната причина? - Ударът от гръмотевица може да е развалил цялата електронна система на самолета и съответно системата за кацане. Но другите устройства са си работили. Вероятно водачите, подготвени да летят на първо място благодарение на електрониката, са се развълнували повече от естественото.

Изчислението на кацането без електронна система, несъмнено, мъчно. Може би са се доближили с по-голяма скорост, тъкмо над пистата и са се пробвали да го приземят. Поради това се е получило първичното групо допиране до бетонната линия имаше жестоко допиране. Следват още две и шасито се разпада, а самолетът ляга на едно от крилата си.

- Защо внезапно избухна подобен голям пожар, довел до доста жертви?

- На 28-та минута след излитането самолетът желае връщане на кацане, постъпва и сигнал SOS. В този миг той има цялостно зареждане, самолетът е тежък и това е спомагателна компликация при кацане. В естествена обстановка самолетът просто ще кръжи над летището, до момента в който изразходва горивото, с цел да обезпечи обикновено кацане.

Но в тази ситуация самолетът просто е бил претрупан заради обстоятелството, че е имал цялостни резервоари). Може би поради това се случило и счупването на колесника. Тогава следва допиране до бетонната писта, горивото се излива, на всички места хвърчат искри и избухва пожарът.

- Самолетът е нов, минал е механически обзор през април, може ли върху него да се трансферира виновността?

- Най-вероятно полетът за водачите е бил повече или по-малко образен. Ориентирали са се по забележими неща без да се отдалечават от пистата, с цел да не я изгубят от видимост. Както знаете, даже с тях нямаше връзка, те не можеха да рапортуват.

Те са подали сигнал за злополучие. Сигнализацията при диспечера и той е задължен да обезпечи по този начин наречения зелен кулоар: всички други самолети освобождават пистата и се дава преимущество на този аероплан. Екипажът е посочил известна степен на подвиг, успявайки да приземи самолета, само че въпреки всичко ударите от мълнии не трябва да водят до такива последици.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР