Удари по 115 цели на сирийската армия днес е нанесла

...
Удари по 115 цели на сирийската армия днес е нанесла
Коментари Харесай

Ситуацията в Сирия се усложнява, Турция с нови удари

Удари по 115 цели на сирийската войска през днешния ден е нанесла Турция в отговор на обстрела на своите военни в провинция Идлиб.
Това се показва в изказване на Министерството на националната защита на Турция, представено от ТАСС.
" Според най-новата информация от разнообразни източници, в отговор на офанзивите против турски военни, бяха нанесени 115 удари по цели на режима (на сирийския президент Башар ал Асад).
Бяха обезвредени 101 бойци на режима, както и 3 танка, 2 артилерийски позиции и един хеликоптер. В рамките на самоотбранителните дейности не престават офанзивите по избрани цели ", се показва в изказването.
При нападението бяха убити минимум петима турски бойци. Министерството на защитата на южната ни съседка разгласи, че армията ще продължи да нападна силите на Башар Асад. В провинция Идлиб против силите на Асад водят война и джихадистки фракции, които се опълчват на неговото ръководство.
Това става часове откакто турското военно министерство излезе с изказване, в което се посочваше, че сирийските държавни сили са атакували един от техните военни постове в северозападната провинция Идлиб, убивайки петима бойци и ранявайки още петима.
През месец септември 2018 година Турция и Русия се споразумяха да трансфорат Идлиб в зона за деескалация, в която категорично са неразрешени нападателните дейности.
Споразумението обаче не се съблюдава от нито една от двете страни във войната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР