Ударени са както нелегален винпром, така и складове и крайпътни

...
Ударени са както нелегален винпром, така и складове и крайпътни
Коментари Харесай

Над 5 тона алкохол менте по морето бяха спрени от митничари


Ударени са както незаконен винпром, по този начин и хранилища и крайпътни търговци

Митнически чиновници иззеха над 5 тона незаконен алкохол от региона на Черноморието единствено за ден. Това оповестиха от пресцентъра на митницата в Бургас, представени от Българска телеграфна агенция. Алкохолът е открит по време на инспекции против нерегламентираното произвеждане и търговия с акцизни артикули.

В Поморие са открити 134 литра етилов алкохол, разпределен в пластмасови туби и бутилки с етикети за минерална вода. Митническите чиновници са намерили алкохола зарязан от крайпътни търговци, които са се подплашили от приближаването на мобилната група и са изоставили стоката си.

Извършена е и инспекция в частен парцел в област Бургас. Там са открити 500 литра ракия. По думите на притежателя ракията била създавана посредством преваряване в котел от закупено грозде в продължение на няколко години.

Най-голямото количество незаконен алкохол е намерено при инспекция в село в община Аксаково, в която са взели присъединяване митническа мобилна група и чиновници на митниците Столична и Варна, както и полицейски чиновници от Икономическа полиция Варна. В помощни постройки на частен парцел митническите чиновници откриват общо 3859 литра спиртни питиета с алкохолно наличие сред 45 и 60 градуса.

В същия ден, при две инспекции на друго обитаемо място на същата община, са открити още 1140 литра незаконен алкохол. В избено помещение под жилищната постройка, митническите чиновници от митническа мобилна група откриват 7 пластмасови бидона с съдържимост по 100 литра, цялостни догоре с общо 700 литра жълт на цвят етилов алкохол и алкохолен градус сред 42 и 55, открити със сертифициран денситометър.

При втората инспекция, още веднъж в частен парцел, митническите чиновници откриват още 440 литра етилов алкохол без документи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР