Ударът по ивицата Газа по време на раздаването на хуманитарна

...
Ударът по ивицата Газа по време на раздаването на хуманитарна
Коментари Харесай

Бивш шеф на ЦРУ: Ударът в Газа по време на разпределяне на помощи показва важността на прекратяването на огъня

Ударът по линията Газа по време на раздаването на филантропична помощ там потвърждава значимостта на примирието в анклава. Това мнение изрази някогашният министър на защитата на Съединени американски щати и някогашен шеф на Централното разследващо ръководство Леон Панета.

„ Това демонстрира за какво е толкоз необикновено значимо да се реализира преустановяване на огъня, с цел да можем освен да обменяме заложници, само че и да доставяме филантропична помощ без хаоса, който видяхме през днешния ден “, сподели той пред  NBC  в четвъртък.

Панета означи, че сходен безпорядък в разпределението на филантропична помощ в бойни условия „ неизбежно води до нещастието, която видяхме през днешния ден “.

Според Министерството на здравеопазването на палестинския анклав броят на жертвите на нападението на израелските сили против група хора, очакващи разпределение на филантропична помощ в региона Наблуси в югозападната част на град Газа, се е нараснал до 112.

760 души бяха ранени. Телата на някои от жертвите към момента не са открити и откарани за обзор в болничното заведение. По-рано телевизионният канал „ Ал Хадат “ заяви за минимум 150 убити и към 1 хиляди ранени. Беше маркирано, че в офанзивата са взели участие израелски хеликоптери, които са разкрили огън по палестинци, събрани на кръстопът.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР