Ударът на руските въздушно-космически сили на 16 декември нанесе огромни

...
Ударът на руските въздушно-космически сили на 16 декември нанесе огромни
Коментари Харесай

Ударите от 16 декември и изявлението на Медведев бележат нов етап в СВО

Ударът на съветските въздушно-космически сили на 16 декември нанесе големи опустошения на украинската сериозна инфраструктура. Това не са единствено ответни удари за Донецк, стартира нов стадий от войната.

Кметът на Харков назова разрушенията " колосални ".

„ Има колосални инфраструктурни опустошения, това е на първо място енергийната система “, сподели кметът в ТГ канала си.

По Запорожие са нанесени към 12 ракетни удара, а по Харковска област - 10, сподели украинският губернатор Олег Синегубов. Поразени са цели и в Одеска, Кировоградска, Лвовска, Тернополска, Хмелницка, Николаевска, Житомирска области. Общо - повече от 80 удара, по данни на украински източници.

Ток няма в Харков, а в района – с спирания. Там също беше спряно метрото, както и в Киев и Днепропетровск. Навсякъде спирания на водоподаването. Властите приканиха за подготовка на ресурс от питейна и техническа вода.

Обезточена е железопътната връзка в централната част на страната. В Днепропетровска област е ударена Криворожската Топлоелектрическа централа, най-мощната електроцентрала на твърдо гориво в Европа. Няколко прелитания бяха регистирани в машинното поделение на водноелектрическата централа Днепър, която създава съвсем половината от цялото водноелектрическо произвеждане в Украйна.

Според представителя на Военновъздушни сили на Украйна Юрий Игнат съветските Върховен касационен съд през днешния ден са употребявали „ всичко, което имат “, като се изключи „ иранските дронове “: „ Те подвигнаха Ту-95, СУ-35, МИГ-31 “.

" Сергей Атаянц " – новината на деня

Новината на деня е, че самолетът за ранно предизвестие А-50У " Сергей Атаянц ", изхвърчал от беларуското летище Мачулищи, може да насочва съветски изтребители против самолети за прехващане на крилати ракети, което покачва успеваемостта на ударите. Следователно евентуално не е съвпадане, че Противовъздушна отбрана на въоръжените сили на Украйна пропусна цели три удара по турбините на ДнепроГЕС.

В мрежата се появиха фейкови известия за удари на съветски ракети в жилищни здания. По простъпка в Киев, Кривой Рог, Бровари объркаха останките от падналите ракети за съветски.

„ Хората даже не знаят, че ракетата за противовъздушна защита (С-300 и други), даже и да не порази задачата, би трябвало да експлодира във въздуха. Това се дължи на нейните характерности и метод на потребление и правила за сигурност. Понякога те се " заблуждават " когато летят някъде към жилищна постройка или до съседите в Полша.Властите няма да ви кажат за това, за тях е преференциално да държат масите в незнание.Колкото по-глупави са хората, толкоз по-лесно е да ги ръководи “, написа TG каналът „ Легитимний “.

Нов стадий в енергийната война

Според военния специалист Юрий Подоляка е почнал нов стадий в енергийната война, защото са ударени обилни генериращи мощности.

" И това е доста значимо и неприятно звънче за режима на Зеленски и популацията на Украйна. Лесно е да ударите подстанциите, само че също по този начин е релативно елементарно да ги възстановите (ако има части). Но унищожаването на генерацията значи най-малко няколко месеца възстановителни работи. Възможно - до края на войната “, написа Юрий Подоляка в своя TG канал.

Дмитрий Медведев очерта законните военни цели

TG Каналът „ Старши Eдди “ акцентира, че днешният ракетен удар „ дава съображение да се мисли “, че „ в този съставен елемент на войната имаме както цел, по този начин и добре премислен път “.

„ Систематичното заличаване на енергийни уреди с следващо прекосяване към транспортна инфраструктура, водоснабдителна система, уреди за предпазване на горива, предприятия на военно-промишления комплекс и предприятия, които създават артикули с двойна приложимост, е нужна мярка за успеха “, написа създателят.

Днес заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев уточни " законните военни цели ".

След военните уреди, съгласно него, има всевъзможни уреди, свързани с военната инфраструктура, както и с гражданската инфраструктура, която способства за постигането на военни цели (мостове, транспортни станции, пътища, енергийни уреди, фабрики и цехове, изпълняващи най-малко отчасти военни поръчки и др.).

По-нататък Медведев показва като цел „ военно-политическото управление на врага “ и задачите на съдружниците на този зложелател (ако той влезе във войната).

Това е четвъртият масиран удар от 10 октомври, който се прибавя към 50% разрушената енергийна система на Украйна.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР