Ударът на руските въоръжени сили по военната инфраструктура в морското

...
Ударът на руските въоръжени сили по военната инфраструктура в морското
Коментари Харесай

Кремъл: Руският удар по пристанището на Одеса не може да повлияе на товаренето на зърно

Ударът на съветските въоръжени сили по военната инфраструктура в морското пристанище на украинския град Одеса не може и не трябва да повлияе започването на товаренето на зърно съгласно договореностите от Истанбул. Това съобщи през днешния ден пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Ударът " има връзка само с военната инфраструктура. Това по никой метод няма връзка с инфраструктурата, която се употребява за осъществяване на договореностите и транспортиране на зърното. Затова сходно нещо въобще не може и не трябва да повлияе началото на процеса на товарене ", сподели Песков.

В неделя Министерството на защитата на РФ разгласи, че при удар с ракети " Калибър " от акваторията на Черно море в региона на пристанището в Одеса са били унищожени украински боен корабл и склад с доставени от Съединени американски щати противокорабни ракети Harpoon. Поразени са и мощности на дружество за ремонт и рационализация на бойни кораби.

Украинската войска, представена по-рано през днешния ден от локални медии и Ройтерс, съобщи, че съветските ракети не са засегнали пристанищните хранилища на зърно, нито са предизвикали обилни вреди. Властите оповестиха, че подготовката за обновяване на износа на зърно продължава.

" Продължаваме техническата подготовка за започването на експорт на хранителни артикули от нашите пристанища ", написа министърът на инфраструктурата Олександър Кубраков във Facebook.

Президентът на Русия не възнамерява да посети Япония, с цел да взе участие в държавното заравяне на някогашния японски министър председател Шиндзо Абе. Нивото на съветското присъединяване ще бъде несъмнено по-късно, заяви представителят на Кремъл.

" Путин не отпътува ", сподели той в отговор на въпрос на ТАСС.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР