Удължителният бюджет действа до 10 юни, след тази дата няма

...
Удължителният бюджет действа до 10 юни, след тази дата няма
Коментари Харесай

Деница Сачева: В понеделник ще връчим изпълнен мандат на президента

Удължителният бюджет работи до 10 юни, след тази дата няма да има учредения да се правят заплащания. След тази дата започваме да работим с 1/12 от бюджета. Увеличението на пенсиите е планувано в удължителния бюджета, тъй че пенсионерите не би трябвало да се тормозят. Проблем ще има за бюджетните заплащания. Това съобщи някогашният обществен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ-СДС Деница Сачева в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ След края на удължителния бюджет всевъзможни публични институции (детски градини, лечебни заведения, учреждения), на процедура, ще бъдат блокирани и няма да работят “, предизвести тя.

„ Знаете, че ние не сме съгласни с бюджетния недостиг, заложен в бюджета на служебния кабинет. Ако няма постоянно държавно управление гласуването на бюджета в този му тип е под риск. Може да се окаже, че животът на този парламент е толкоз къс, че да не може да се извърви бюджетната процедура. Бюджетът е разпределен по комисии, само че сътрудниците не знаят какви политики да гласоподават “, изясни някогашният обществен министър.
По мотив тайната среща през днешния ден сред водачите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в Народно събрание, Деница Сачева съобщи: „ В Народно събрание секрети срещи няма по какъв начин да се случат. Нищо трайно не е правено. Ние ясно декларирахме, че нашият претендент за министър председател ще организира против с всички парламентарни групи, с цел да се обезпечи поддръжка за експертно държавно управление с небосвод от една година и ясни цели. В понеделник ние ще върнем на президента изпълнен мандат с имена на министри. Това държавно управление ще бъде с явен европейски и експертен профил. Разговори с претендентите към този момент текат “. „ С мен не са водени диалози за изпълнителната власт и нямам проекти да съм министър “, призна тя.

„ ПГ на ГЕРБ към този момент поддържа целите на Мария Габриел. Предложените имена от нея ще получат 100% поддръжка на ГЕРБ-СДС. Дали сме своето доверие и участваме в този развой “, сподели още Сачева.

На въпрос дали всички в ГЕРБ са били съгласни с предлагането на Мария Габриел за предварителното освобождение на Иван Гешев, като основен прокурор, Сачева съобщи: „ На първо място би трябвало да бъде решена политическата рецесия, обществените финанси – също. За правосъдната промяна доста ясно сме декларирали, че ще я подкрепим. Механизмите за надзор на основния прокурор са условия в Плана за възобновяване и резистентност. Условието за самостоятелна правосъдна власт минава през огромна правосъдна промяна. Групата на ГЕРБ-СДС застана единомислещо зад госпожа Габриел. Оставката на основния прокурор се желае от няколко години от редица политически партии и организации. Защо в този момент това искане от Мария Габриел провокира такава стихия? Важното е, че този приоритет беше разгласен обществено и получи поддръжка. Няма да влизам в калния терен на злословия и компромати. В политиката са значими резултатите и това те да са публично потребни. Всичко останало е жълтина, върху която не желая да се концентрирам. Това беше крайното решение на ПГ. Важно е дали това е публично потребно или не “, изясни Деница Сачева.

„ Така както правосъдната система би трябвало да е самостоятелна от политическата власт, по този начин и тя не трябва да дефинира политиката и геополитическите ползи на страната “, акцентира тя.

Според Сачева досието с осъществявания мандат ще бъде връчена на президента в понеделник.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР