Удължават учебната година за учениците от 1 до 6 клас.

...
Удължават учебната година за учениците от 1 до 6 клас.
Коментари Харесай

Окончателно: Стана ясно до кога се удължава учебната година за различните класове

Удължават образователната година за учениците от 1 до 6 клас. Това става със заповед на просветителния министър Красимир Вълчев.

Децата в първи, втори и трети клас наложително би трябвало да имат по 1 седмица за планови и/или креативен действия и две седмици, в които дните да са неучебни, а да се употребяват за компенсиращи ограничения, занимания по ползи и/или обща поддръжка.

Досега образователната година за тези от 1. до 3. клас трябваше да завърши на 7 юни, като последната седмица е избрана за планови действия. С измененията ще завърши на 23 юни, като последните седмици ще са неучебни и ще се употребяват за "компенсиращи ограничения, занимания по ползи и/или обща поддръжка, включително и образование в електронна среда ", а времето за използването им се дефинира от решение на съответното учебно заведение.

by on Scribd

Вторият образователен период пък ще стартира по друго време за другите класове.

Така, за учениците от 7 до 12 клас той ще стартира на 4 февруари 2021 година, а за учениците от 1 до 6 клас - след приключване на 18-те образователни седмици от първия период, според от решението на съответното учебно заведение.

За учениците от 1 до 6 клас Вълчев дефинира две спомагателни седмици, в които дните да са неучебни, а да се употребяват за компенсиращи ограничения, занимания по ползи и/или обща поддръжка, в това число и от разстояние в електронна среда.
Учениците от 4. до 11. клас ще приключат втория период си на 30 юни, което значи, че записаните в 4., 5. и 6. клас ще учат с две седмици в допълнение, които също ще се употребяват за компенсиращи ограничения и ще са неучебни.

Вторият период за учениците от 7. до 12. клас стартира на 4 февруари 2021 година, а за всички останали според от решението на съответното учебно заведение.

Учениците от 12. клас ще завършат годината на 14 май, както е планувано. Паралелките с професионална подготовка в 10. и 11. клас ще се образоват до 14 юли, а тези 11. клас, дуално образование - до 28 юли.

Коледната почивка ще бъде по-дълга с два дни - 22 и 23 декември са неучебни.

Междусрочната почивка за 7. и 12. клас ще е на 3 февруари, а за по-малките класове, ден според от решението на съответното учебно заведение.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР