Удължават срока за новите касови бележки по бензиностанциите Срокът за

...
Удължават срока за новите касови бележки по бензиностанциите Срокът за
Коментари Харесай

Удължават срока за новите касови бележки по бензиностанциите

Удължават периода за новите касови бележки по бензиностанциите Срокът за новите касови бележки може да бъде продължен до края на септември , оповестиха от Националната организация за приходите (НАП). Според условията на министерство на финансите те трябваше да съдържат данни за покупната цена , дължимия данък и Данък добавена стойност . Първоначалният период беше до края на този месец.

 
Приходната организация ще предложи на министерство на финансите срокът за подробните касови бележки да бъде продължен до края на септември, сподели за Дарик представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров : " Мотивите са, че срокът и оставащите по-малко от 10 дни са незадоволителни софтуерно . Трябва да се означи, че условията за привеждане на електронните системи с фискална памет на търговците на горива остават, т.е. до края на юни те би трябвало ги приведат в сходство с нормативните условия ".
 
Още преди седмици от Българската петролна и газова асоциация разясниха, че не могат да спазят това условие и евентуално ще се наложи затваряне на бензиностанции, както и покачване на цената на горивата.

 
 бензин гориво кола автомобил зареждане бензиностанция ThinkStock/Getty Images
" Принципният въпрос обаче продължава да стои, тъй като Комисията за защита на конкуренцията и в последния секторен разбор сподели просто, че сходна информация основава условия за нарушение на конкуренцията . В този смисъл ние твърдо се противопоставяме да демонстрираме тази цена на касовите бележки ", разяснява Светослав Бенчев от петролната и газова асоциация.-->
 
За нарушение на закона за конкуренцията глобата е 10 % от годишния оборот на компанията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР