Удължават противоепидемичните мерки до 12 октомври със заповед на здравното

...
Удължават противоепидемичните мерки до 12 октомври със заповед на здравното
Коментари Харесай

Удължават противоепидемичните мерки до 12 октомври

Удължават противоепидемичните ограничения до 12 октомври със заповед на здравното министерство. 

Удължените ограничения плануват наложително носене на защитни маски в лечебните заведения, специализирани институции за даване на обществени услуги и в обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни. Изключение се позволява за деца до 6-годишна възраст, съобщи Нова тв.  

Всички хора, които не са от едно семейство/домакинство, когато се намират на открити публични места, на които има скупчване на хора, би трябвало да съблюдават физическа дистанция от 1,5 м. 

Работодателите и управленията във висшите образователни заведения имат ангажимент да проветряват постоянно пространствата и да обезпечават стерилизация. Не би трябвало да се позволяват на работа или в университета хора с прояви на остри респираторни заболявания (повишена температура, главоболие, хрема, кашлица, затруднено дишане и други). При опция и по преценка те ще би трябвало да провеждат и дистанционна форма на работния развой (надомна работа/работа от разстояние) и/или работно време с променливи граници или работа на смени. 

В публичните и комерсиалните обекти е наложително да може да се обезпечи отдалеченост от метър и половина, както и да има сложени дезинфектанти на входовете. 

Задължително остава и провеждането на всекидневен филтър в профилираните институции за предоставяне на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни за съществуване на консуматори и личен състав с клинични признаци за COVID-19 и отстраняване на личния състав от работа до определяне на диагнозата и клинично оздравяване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР