Удължаването на ваканцията на депутатите в парламента на Обединеното кралство

...
Удължаването на ваканцията на депутатите в парламента на Обединеното кралство
Коментари Харесай

Върховният съд на Великобритания: Удължаването на парламентарната ваканция е незаконно

Удължаването на ваканцията на депутатите в Народното събрание на Обединеното кралство е нелегално. Това е постановил Върховният съд на Англия, разглеждайки проблема, провокиран от решението на премиера в Лондон Борис Джонсън, съобщи Би Би Си.

Стопанинът на "Даунинг стрийт " 10 е насрочил началото на новата сесия на органа на законодателната власт и тронното популярност на президента - кралица Елизабет II за 14 октомври – две седмици преди предстоящото английско излизане от Европейския съюз (Брекзит).

Министър–председателят е бил подложен на остра рецензия, тъй като с хода си е лишил депутатите от опцията да подхващат законодателни стъпки за попречване на английското овакантяване на 28-те. Привърженици на Джонсън обаче са декларирали, че решението е било в границите на пълномощията на премиера и са се позовали на закон от 2011 година

Днес Бренда Хейл, ръководителят на висшия орган на правосъдната власт, е оповестила, че дейностите на Джонсън са в цялостен прорез с английската народна власт и не са законни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР