Удължаването на граничните огради по река Марица ще продължи и

...
Удължаването на граничните огради по река Марица ще продължи и
Коментари Харесай

Атина: Оградата по река Марица ще бъде завършена

Удължаването на граничните огради по река Марица ще продължи и оборудването ще бъде приключено. Това съобщи министърът на външните работи на Гърция Никос Дендиас в изявление за гръцкия вестник Kathimerini, представено от организация " Фокус ".
" Границите са ясни. Те не се трансформират и не могат да се трансформират ", безапелационен бе министърът и добави, че информацията, че гръцката част от района на реката е окупирана от турски сили е неверна. Дипломат номер едно акцентира, че този проблем е бил издигнат откакто Турция е изпратила протестна нота, в която е желала информация за координатите на удължаването на граничната ограда по река Марица. В известието се загатва и предпочитание за решаването на въпроса взаимно.
По думите на Дендиас Атина е отхвърлила турското искане, защото " какво вършим в рамките на националния ни суверенитет, е наша привилегия и отговорност и не сме длъжни дадаваме пояснения на никого ". 
След като в района е записана турска интензивност, Гърция, по думите на Дендиас, на собствен ред е изпратила нова протестна нота. " Оттогава се популяризира неприемлива дезинформация за окупацията на, да вземем за пример, 1.6 хектара гръцка територия ", сподели министърът.
Припомняме, че въпросната зона постоянно се наводнява и съгласно картите от Лозанския контракт от 1923 година е гръцка територия.
Атина желае да удължи оградата по границата, с цел да избегне навлизането на мигранти, както се случи през март тази година, откакто Анкара отвори границите си с Европейския съюз за бежанци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР